Efficiëntere inzet van materiaal voor Iemants

Efficiëntere inzet van materiaal voor Iemants | Pushing the limits of communication technology | MCS

Iemants was veel tijd kwijt aan het opsporen van vermiste materialen, wat leidde tot veel onnodige extra kosten en verloren werkuren.

Zij wilden graag kunnen zien waar op een bepaald moment trailers waren, op welke locatie heftrucks stonden en waar de verreikers en lasposten gelokaliseerd waren. De oplossing voor een efficiëntere inzet van hun materiaal lag bij een ITalks MCS 1608 Sigfox.

Over Iemants

Iemants is een staalconstructiebedrijf in o.a. België dat voornamelijk zware, technische en complexe staalconstructies produceert, levert en monteert. Hun materiaal ligt verspreid over al hun locaties, en laspostrekken, lichtmasten, verreikers en heftrucks verhuizen vaak van de ene werf naar de andere. Doordat de locaties van het materiaal niet altijd goed werden gedocumenteerd, wisten zij van veel materiaal vaak niet waar het zich precies bevond op dat moment en verloren daardoor veel kostbare tijd om deze terug te vinden.

Gebruiksvriendelijke oplossing voor grote hoeveelheid verloren materiaal

Met deze zaken in het achterhoofd, bleek de ITalks MCS 1608 Sigfox de beste optie te zijn voor Iemants. Waarom? De trailers worden alleen als tijdelijke opslagplaats gebruikt, waardoor het voldoende is om slechts één keer per dag een positie te ontvangen. Daarnaast is het lastig om een tracker aan te sluiten op een voeding en voldoet de ITalks MCS 1608 Sigfox ook goed door zijn interne batterij. Nadat alle materialen en trailers voorzien waren van een tag, werden zij aan het platform toegevoegd aan de hand van de unieke tag ID’s. Deze werden op hun beurt gelinkt aan een omschrijving die voor iedereen duidelijk is. Ton van der Hagen, ICT Hardware & Infrastructure Manager bij Iemants:  “De simpliciteit en gebruiksvriendelijkheid van het platform maakte het heel makkelijk om een uitrol te doen in ons bedrijf.”

Iemants ervaart nu dagelijks de voordelen van deze oplossing. De locaties van hun materialen is up-to-date zodat het efficiënter kan worden ingezet en er geen onnodige extra kosten meer gemaakt hoeven worden voor huur van vervangtoestellen.