Vacature Senior Account Manager België

Vacature Senior Account Manager België | Pushing the limits of communication technology | MCS

Wij zijn al ruim 24 jaar overtuigd van de kracht van Internet of Things (IoT). Steeds meer organisaties zien gelukkig in dat het tijd is voor digitalisering. De vraag naar onze innovatieve managed IoT-oplossingen groeit zo snel, dat wij ons commerciële expertteam gaan uitbreiden.

Voor de regio België zoeken wij een ervaren Account Manager. Geen saaie kantoorbaan –  je bent het grootste deel van de tijd bij onze partners om hen te faciliteren in succesvolle managed IoT-oplossingen voor hun klanten. Ben jij de enthousiaste senior accountmanager met ervaring in IoT en  verkoop via system integratoren, en die succesvol is in het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten?

Wat ga je doen?

In deze afwisselende functie ben je de bruggenbouwer tussen jouw partners, hun klanten en onze leveranciers. Je denkt proactief mee in het vinden van managed IoT-oplossingen en zet deze succesvol af bij jouw partners. Je verkoopt en adviseert oplossingen waarin IoT-hardware en diensten bij elkaar komen. Je verkoopt niet aan eindklanten meer aan system integrators en resellers. En je werkt actief samen met andere partners in de IoT-keten. MCS bouwt duurzame relaties met haar partners en het is belangrijk dat jij deze werkwijze in je DNA hebt zitten.

We werken met segmenten en deze bouw je actief uit. Je bent continu bezig met het vinden van nieuwe partners die aansluiten bij jouw focus segmenten en bouwt bestaande duurzame partnerships succesvol verder uit. De focus segmenten voor deze rol zijn:

  • Energy, water & waste;
  • Building;
  • Industrie; en
  • Rail & infra.

Deze focus segmenten ken je natuurlijk als je broekzak. Je weet wie de belangrijkste spelers in deze sectoren zijn en je weet wat er speelt. Doordat je jouw kennis over onze producten en diensten en de ontwikkelingen bijhoudt, kan je innovatieve voorstellen doen aan de klant. Je bent een sparringpartner voor je belangrijkste klanten en wordt ervaren als een doortastende kennispartner die helpt in het realiseren van succesvolle IoT-oplossingen voor zijn klanten. In de pre-sales fase stem je de oplossing af met je operations collega’s en informeer je klanten eerlijk over wat kan en wat niet kan.

Je bent altijd proactief en planmatig bezig met het realiseren van je omzet en je brengt continue kansen bij jouw partners in kaart. Je bent accuraat in jouw omzet forecast en secuur in de administratie van je activiteiten. Je bent expert op jouw gebied en inspireert klanten en collega’s met uitleg en instructie over producten en diensten. Jouw inside sales collega is jouw partner in crime en jullie trekken samen op als een team.

Wat jij meebrengt

Je bent bewezen succesvol in het sales vak. Je hebt een betrouwbaar netwerk in de system integratoren in België en uiteraard heb je affiniteit met IoT. Daarnaast heb je aantoonbare ervaring in de IoT, telecom of ICT sector.

Je denkt en werkt minimaal op HBO-niveau en je bent bewezen succesvol in het bouwen van commerciële relaties met system integrators en resellers/partners.

Solution selling is bekend terrein voor je en je begeeft je net zo makkelijk onder de Projectmanagers en R&D specialisten als op C level.

Deze woorden omschrijven jou:

  • Enthousiast;
  • Commercieel ingesteld;
  • Communicatief vaardig;
  • Actieve luisteraar;

Je woont dus in België en bent in het bezit van een rijbewijs.

Nederlands en Frans zijn je moedertaal en Engels is jouw ‘tweede taal’.

Je wilt werken bij een Scale-up bedrijf met alle dynamiek van een groeiende organisatie en een uiterst dynamische markt.

MCS managed IoT: innovatieve omgeving met toekomstperspectief

MCS levert producten en diensten binnen managed IoT en managed Private Network oplossingen. Wij krijgen energie van complexe zaken eenvoudig maken met impact voor onze klanten. Zo kan iedereen zorgeloos gebruik maken van innovatieve IoT-oplossingen. En maken we het dagelijks werk en leven van mensen makkelijker, veiliger en duurzamer.

Onze klanten verzamelen data via onze private IoT-netwerken en gebruiken deze netwerken voor bedrijf kritische communicatie en toepassingen zoals Smart Building. We zijn nu onderzoek en ervaring aan het op doen in Private 5G in IoT en 5G applicaties.

Een hecht team verbonden door kernwaarden

Een sociaal team van bijna 20 ambitieuze, ondernemende medewerkers. Dat zijn onze professionals die zich iedere dag inzetten voor onze klanten. Samen met hen zijn er vier cultuurwaarden opgesteld die MCS omschrijven. Betrouwbaar, betrokken, innovatief en samenwerken. Deze waarden binden ons team specialisten en zorgen ervoor dat wij duurzame relaties met onze partners opbouwen. Samen met de zich snel ontwikkelende technologie biedt dat een prachtige dynamische werkomgeving met een inspirerend toekomstperspectief.

Herken jij je in de MCS cultuur en in bovenstaande rol? Dan zijn wij op zoek naar jou! Check ook eens onze klantcases (https://www.mcs-nl.com/partners-over-ons/). Hierdoor krijg je een idee van de mooie projecten die we de afgelopen jaren al hebben gerealiseerd voor onze 800 actieve klanten. Klanten zoals Schiphol, RET en The Ocean Cleanup. Wil jij hier ook een onderdeel van uitmaken? Stuur vóór 15 november je CV motivatie en LinkedIn profiel naar Bas Piek b.piek@mcs-nl.com