Industriële landbouwmachines naar een hoger niveau dankzij veilig en slim remote beheer

Industriële landbouwmachines naar een hoger niveau dankzij veilig en slim remote beheer | Value Added IoT distributie | MCS

Michiel Jochems, manager RTK Precision Farming CNH: “We kozen voor MCS omdat zij kwalitatieve oplossingen biedt en zich opstelt als een betrokken en meedenkende partner die specialistische kennis inbrengt. Bovendien is MCS de partij die ons voorziet van opleidingen en support wanneer dat nodig is”.

Wereldwijd profiteren duizenden boeren

Onlangs klopte CNH Industrial aan bij MCS. Zij zochten een betrouwbare partner die een veilige en eenvoudige oplossing kon bieden waarbij de 1400 basisstations in Europa via het vaste en/of mobiele netwerk ontsloten kunnen worden en op afstand kunnen worden beheerd. Bovendien moest de partner technische ondersteuning kunnen bieden. In de basisstations staat o.a. apparatuur om het GPS-signaal via de satelliet te ontvangen en zodanig te bewerken (corrigeren) dat een uitermate nauwkeurig niveau van locatiebepaling ontstaat. Deze gecorrigeerde gegevens wordt ter beschikking gesteld aan landbouwvoertuigen door heel Europa voor nauwkeurige bewerking van het land. De boer kan met deze gegevens zijn voertuig(en) nauwkeurig over het land sturen. Denk hierbij aan werkzaamheden als zaaien, gewasbescherming, oogsten etc. Met de remote beheer-oplossing SmartCluster in combinatie met routers van Conel heeft CNH een efficiënte, flexibele en betrouwbare oplossing in huis waarbij kwaliteit, veiligheid, gemak en kostenbesparing hand in hand gaan.

CNH International (CNH) maakt onderdeel uit van de wereldwijde Fiat-groep en houdt zich bezig met ‘precision farming’. De landbouw is vandaag de dag een high-tech industrie waarbij automatisering, klimaatanalyses, drones en robotisering steeds verder worden doorgevoerd.

Nauwkeurig, stabiel en veilig

CNH en MCS werken samen om industriële landbouwmachines wereldwijd op een veilige manier toegankelijk te maken via SmartCluster en Advantech/Conel-oplossing