MCS haar belofte aan een duurzamere wereld

MCS haar belofte aan een duurzamere wereld | Value Added IoT distributie | MCS

Als wij de wereld willen veranderen, moeten we beginnen bij onszelf – en dat is precies wat wij bij MCS doen.

Duurzaamheid staat bij ons centraal in alles wat we doen. Wij faciliteren een ‘connected world’, zodat wij een directe bijdrage kunnen leveren aan een efficiënte, veilige en duurzame wereld.

De tien basisprincipes van het UN Global Compact? Die omarmen wij zonder voorbehoud. Onze interne Gedragscode en de Gedragscode voor Leveranciers zijn geworteld in essentiële internationale verdragen. De Global Sustainability Goals van de VN vormen de kern van onze gesprekken met belanghebbenden en sturen onze portfolio-analyse.

Wij verankeren duurzaamheid actief in elke bedrijfs- en strategieplanning, altijd met het oog op de lange termijn. Of het nu gaat om ecologische, sociale of economische aspecten, wij nemen onze verantwoordelijkheid en zetten ons in voor het maken van een verschil.

De afgelopen jaren hebben wij in onze bedrijfsvoering al diverse stappen gezet om een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld.

  • Duurzame kantoorpanden: ons hoofdkantoor heeft energielabel A, is 100% aardgasvrij en beschikt over meer dan 100 zonnepanelen. Ons kantoor in Mechelen (België) heeft een ecologische tuin met aandacht voor biodiversiteit en opvang van regenwater voor hergebruik.
  • Papieren verpakkingsmaterialen: waar mogelijk hergebruiken wij verpakkingsmateriaal voor onze pakketten die wij versturen. Ook maken wij gebruik van papieren tape in plaats van plastic plakband om dozen dicht te plakken.
  • Mentale gezondheid medewerkers: wij vinden het (mentale) welzijn van onze medewerkers heel belangrijk. Daarom hebben wij initiatieven om te zorgen dat ons team mentaal sterk blijft. Zo organiseren wij “mentaal fit sessies” over de mentale belasting en uitdagingen op het werk. Ook stimuleren wij met sterkte-analyses MCS’ers om hun talenten te ontdekken. Zo zorgen wij ervoor dat ieders rol goed aansluit op zijn/haar unieke talenten.
  • Paperless company: wij zijn al bijna 10 jaar een paperless company en werken volledig digitaal.
  • Elektrisch wagenpark: al onze nieuwe bedrijfswagens zijn volledig elektrisch en ons kantoorpand in Rotterdam beschikt over door zonnepanelen aangestuurde laadpalen om deze EV’s op te laden.

Bekijk de Addtech website voor meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van de Addtech group.

MCS

Code of Conduct Supplier Code of Conduct Addtech Whistleblower Sustainability

Policy

Equality &

Diversity Policy

Environmental Policy