Over MCS

Over MCS | Pushing the limits of communication technology | MCS

We vertellen u hier graag wie we zijn en wat we doen.
En wat we met ons team voor u kunnen betekenen, verkennen we graag in een persoonlijk gesprek. U bent van harte welkom.

Inhoud

Zo scrollt u snel naar specifieke onderwerpen:

 1. Leveranciers
 2. Branches
 3. Visie
 4. Van oprichting in 1997 tot nu
 5. MVO

Technologie-specialist sinds 1997

Als technologie-specialist faciliteert MCS  haar business partners en system integrators met industriële IoT-oplossingen en private communicatienetwerken. We kennen de weg op het gebied van Private IoT netwerken, zoals Private GSM, Private LTE en Private LoRa.

We vinden het belangrijk kennis te vergaren en te behouden. MCS streeft daarom naar een langdurige samenwerking, niet alleen met haar klanten, maar ook met haar leveranciers. Het is een relatie die we aangaan met als kenmerk een wederzijds vertrouwen in elkaars kennis en kunde. Dit biedt ons – en daardoor ook u als klant – allerlei voordelen waaronder een diepgaande kennis over de producten en oplossingen.

Onze kennis delen we graag met business partners en hun eindgebruikers in advies en trainingen. En kent u onze gratis toegankelijke MCS kennissessies? Bekijk de thema’s van komende MCS kennissessies.

MCS: pioniers en ontwikkelaars

Onze specialisten werken nauw samen met onze partners, kennen de technische mogelijkheden, het complexe speelveld, de eindgebruikers. We weten dat elke situatie een andere aanpak vraagt, dat devices niet vanuit de fabriek op elkaar afgestemd zijn. Standaard producten en diensten die aangeboden worden rondom communicatietechnologie, zetten we in met slimme hardware en software-oplossingen. Onze eigen software-ontwikkelaars maken het mogelijk om adequaat en pro-actief in te springen op de wensen van eindgebruikers.

Eigen hardware-ontwikkeling

MCS werkt samen met productiebedrijven voor onze eigen productlijnen.
Succesvol hebben we op deze manier de MCS SMS en GSM Gateways (AS55x-serie), MCS Alarm units (DB-serie), SmartCluster en Private IoT netwerken (Private GSM, Private LTE en Private LoRa)  in de markt gezet.
Deze samenwerking stelt ons bovendien in staat om snel te acteren bij specifieke klantwensen. De nieuwste voorbeelden hiervan zijn de MCS Modem Emulator en de Email to SMS Gateway.

Eigen software-ontwikkeling

MCS ondersteunt met eigen software-ontwikkelaars vele van onze klanten om snel op te starten met hun Internet of Things toepassing. Dit stelt ons en onze klanten in staat om een korte time-to-market te hebben voor hun toepassing. MCS software engineers zijn gespecialiseerd in met name complexe IoT toepassingen.

Dit zijn onze belangrijkste leveranciers:

 • HWgroup
 • Advantech (het voormalige B+B SmartWorx / Conel)
 • Thales (voormalig Gemalto / Cinterion / Siemens)
 • IP Access
 • Kuhnt GmbH
 • KPN
 • Proximus
 • Triorail
 • Poynting antennes
 • Kerlink (die ons benoemde tot hun Value Added Distributor in de Benelux)
 • Amit
 • Teltonika

Onze business partners hebben klanten in diverse branches:

Met onze business partners werken we samen van advies, naar proof of concept, tot een stabiel werkende installatie. In een bedrijfskritische omgeving waar hoge kwaliteitsnormen gelden, vragen onze business partners en eindgebruikers om stabiele oplossingen en snel handelen. Wij begrijpen die urgentie.

We geloven in de kracht van een langdurige samenwerking. Niet alleen resulteert dat in goede interne productkennis en daaruitvolgend support, maar het geeft ons ook een stem bij de producent. Op ‘vriendelijk verzoek’ van MCS verschijnen er dan weer nieuwe updates, upgrades of zelfs geheel nieuwe producten, waar u als klant van profiteert.

We bijten ons graag vast in het vinden van een oplossing.

Visie

Bij alle beslissingen houden we de langetermijndoelen in het oog uit het KOSMI-model:

 • Kwaliteit – leveren van hoogwaardige producten en service richting onze klanten
 • Ondernemerschap – stimuleren van eigen initiatief
 • Samenwerking – nastreven van langdurige relaties met klant, leverancier en personeel
 • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen – lange termijn verantwoorde doelen formuleren en nastreven
 • Innovatie – ontwikkelen van ‘cutting edge technology’ die steeds voorop loopt

MCS participeert zowel nationaal als internationaal in initiatieven die dit ondersteunen:

IT_Campus_MCS

MCS steunt IT Campus Rotterdam, een gezamenlijk initiatief van het bedrijfsleven, primair onderwijs tot en met hoger beroepsonderwijs en de lokale overheid. Zij zetten zich in voor meer en beter IT-talent voor Rotterdam door het verrijken van het onderwijs, verbeteren van digitale vaardigheden en een gezamenlijke IT-agenda. De video licht het toe.

the-beacon-logo-mcs

MCS is lid van The Beacon in Antwerpen, een IoT en artificial intelligence community. Technische ondernemers, bedrijven en onderzoekers komen samen en bieden waardecreatie in de industrie, logistiek en slimme steden.

vadnet-logo-2019-mcs

MCS is exclusief lid voor Nederland en België van VADnet – een Pan-Europese samenwerking om strategische inkoop-, verkoop, marketing en kennis voordelen te behalen.

MCS

fhi-logo-mcs

MCS is lid van FHI – de federatie van technologiebranches.

Van 1997 tot nu

MCS is opgericht op 2 april 1997 door John van Nijnatten en Martin Wildeboer. MCS zag snel het toenemend belang al van mobiele/ draadloze  communicatie in het leven van mensen en machines.

De start van het bedrijf was destijds zeer innovatief: een concept om mobiele belkosten te besparen dankzij GSM-gateways (SIM-boxen, zoals ze in België zeggen). In eerste instantie sceptisch ontvangen door met name de mobiele operators, maar later massaal omhelsd door de telecomvakhandel en diezelfde operators, zoals KPN en Belgacom.

Naast allerlei vormen van GSM-gateways  – analoog / ISDN / IP –  pionierden we rond 1999 met GSM-data- oplossingen, bijvoorbeeld om meterstanden van ‘schepentellers’ langs de Maas uit te lezen. Niet veel later werd dergelijke techniek door ‘smart consultants‘ omhelsd als Machine-to-Machine, M2M, en de laatste jaren spreken we allemaal over ‘The Internet of Things’.

Die pioniersgeest vinden onze business partners nog steeds bij MCS.  Ook vandaag de dag houden we ons bezig met connected things, met 20 jaar ervaring in de vingers.

Rond 2010 bood de Licentievrij DECT Guard opnieuw kansen voor innovatie. Technieken als Private GSM/LTE en Managed Indoor Coverage kwamen hier succesvol uit voort en zijn niet meer weg te denken in het Nederlandse landschap. De technische mogelijkheden veranderen, we zien nieuwe oplossingen achter de horizon en zo blijven we ons ontwikkelen. De grenzen voorbij. Pushing the limits of communication technology.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als bedrijf maak je deel uit van de maatschappij. MCS is zich bewust van haar positie en verantwoordelijkheid en heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen dan ook ingebed in de organisatie en vastgelegd in haar visie.

People, planet, profit

Naast het streven naar winst (profit) wordt rekening gehouden met de effecten van activiteiten en keuzes op het milieu (planet) en de menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf (people). Het vinden van een juiste balans tussen deze drie aspecten moet leiden tot een beter resultaat voor zowel het bedrijf als de samenleving.

Mobiele telefoons, cartridges, tonerinzameling

De opbrengst van onze lege cartridges en toners komen ten bate van Stichting AAP.

Mobieltjes als grondstof

Ook onze defecte mobiele telefoons worden ingezameld. Enerzijds voor scheiding in verschillende afval-en grondstofstromen (bijvoorbeeld door het verwijderen van oude batterijen). In veel mobiele toestellen wordt de grondstof coltan gebruikt. Dit metaal wordt alleen gewonnen in Zaïre in de laatste nog resterende leefgebieden van verschillende zeer bedreigde diersoorten zoals de gorilla. Door recycling van mobiele telefoons, werken we mee aan het reduceren van de winning van coltan. Hopelijk wordt het leefgebied van de gorilla zo gespaard.

Tweede leven voor mobieltjes

Anderzijds worden sommige oude mobieltjes na herstel weer gebruikt.De gerepareerde mobieltjes worden verkocht via winkels in Oost-Europa, Azië, Zuid-Amerika en Afrika. In die landen is het GSM-netwerk vele malen betrouwbaarder dan het vaste net en is er grote behoefte aan goedkope, gerecyclede toestellen.

Fietskoeriersdienst

De koeriers van Cycloon bezorgen pakketten en post op de fiets. Binnen de stadsgrenzen is de (vracht)fiets het beste en snelste middel om logistieke vraagstukken op te lossen. Hiermee wordt niet alleen het milieu ontlast, maar blijven de binnensteden ook bereikbaar. Met de vrachtfietsen wordt tot max. 1 m3 en 150 kg aan vracht vervoerd. Door koerierswerkzaamheden binnen de stad uit te besteden aan de fietskoerier en ritten buiten stedelijk gebied aan de autokoerier,  ontstaat er een veel efficiëntere en duurzame manier van koerierswerkzaamheden in de regio. Vooral in de stad  is het uiterst belangrijk om zo min mogelijk CO2 uit te stoten en tegelijkertijd te besparen op het gebruik van fossiele brandstoffen. Daarnaast zijn de vrachtfietsen stil en ruimtebesparend. Bovendien wordt het postproces uitgevoerd door werknemers vanuit de WSW, of mensen die op een andere manier een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.