Over MCS

Over MCS | Value Added IoT distributie | MCS

Wij vertellen je hier graag wie we zijn en wat we doen. Wat we met ons team voor jou kunnen betekenen, verkennen we graag in een persoonlijk gesprek. Je bent van harte welkom.

Onze missie

MCS maakt complexe techniek simpel met impact voor haar partners.

Onze visie

MCS faciliteert een ‘connected wereld’, zodat we een directe bijdrage leveren aan een efficiënte, veilige en duurzame wereld.
Om deze visie te realiseren levert MCS ‘Managed IoT oplossingen en Private netwerken’ aan haar business partners.

Onze waardes

 • Betrouwbaar
  Een MCS-er is eerlijk en open en komt altijd onze afspraken na.
 • Betrokken en persoonlijk
  Een MCS-er luistert, is bereikbaar en oprecht geïnteresseerd in klanten, relaties en collega’s.  Hierdoor weet een MCS-er wat er speelt en bouw aan duurzame relaties.
 • Innovatief
  Een MCS-er is actief betrokken bij de nieuwste technieken en passen deze oplossingsgericht toe voor onze klanten in relevante markten. Een MCS-er is persoonlijk actief met het optimaliseren van zijn eigen processen en hij/zij streeft continue naar de meeste efficiënte manier van werken.
 • Samenwerking
  Een MCS-er is proactief en zoekt altijd de samenwerking  met klanten, relaties en collega’s op.​ Hij/zij is zich bewust van ons gemeenschappelijk doel als bedrijf en mijn individuele aandeel hierin.​

Value Added Distributeur sinds 1997

Als Value Added Distributeur faciliteert MCS  haar business partners en system integrators met industriële IoT-oplossingen en private communicatienetwerken. Wij kennen de weg op het gebied van Private IoT-netwerken, zoals Private GSM, Private LTE en Private LoRa.

We vinden het belangrijk kennis te vergaren en te behouden. MCS streeft daarom naar een langdurige samenwerking, niet alleen met haar klanten, maar ook met haar leveranciers. Het is een relatie die we aangaan met als kenmerk een wederzijds vertrouwen in elkaars kennis en kunde. Dit biedt ons – en daardoor ook jou als klant – allerlei voordelen waaronder een diepgaande kennis over de producten en oplossingen.

Onze kennis delen we graag met business partners en hun eindgebruikers in advies en trainingen.

Onderdeel van Addtech vanaf 2023

In januari 2023 is Addtech de nieuwe eigenaar geworden van MCS Europe Group.
Addtech is een ruim 100 jaar oude Zweedse onderneming die vanaf 2001 beursgenoteerd is en die zich richt op Value Added technologie-oplossingen.

Addtech is een volledig gedecentraliseerde organisatie met daarin een 140-tal Value Added Distributeurs die zelfstandig acteren. Bedrijven die vallen onder de Addtech-groep combineren de flexibiliteit, zelfstandigheid en efficiëntie van het MKB-bedrijf met de middelen, het netwerk en het langetermijnperspectief van het grote bedrijf.

MCS: pioniers en ontwikkelaars

Onze specialisten werken nauw samen met onze partners, kennen de technische mogelijkheden, het complexe speelveld, de eindgebruikers. We weten dat elke situatie een andere aanpak vraagt, dat devices niet vanuit de fabriek op elkaar afgestemd zijn. Standaard producten en diensten die aangeboden worden rondom communicatietechnologie, zetten we in met slimme hardware en software-oplossingen. Onze eigen softwareontwikkelaars maken het mogelijk om adequaat en proactief in te springen op de wensen van eindgebruikers.

MCS participeert zowel nationaal als internationaal in initiatieven die dit ondersteunen:

the-beacon-logo-mcs

MCS is lid van The Beacon in Antwerpen, een IoT en artificial intelligence community. Technische ondernemers, bedrijven en onderzoekers komen samen en bieden waardecreatie in de industrie, logistiek en slimme steden.

vadnet-logo-2019-mcs

MCS is exclusief lid voor Nederland en België van VADnet – een Pan-Europese samenwerking om strategische inkoop-, verkoop, marketing en kennis voordelen te behalen. De video animatie legt in 1 minuut uit wat VADnet doet.

CS

fhi-logo-mcs

MCS is lid van FHI – de federatie van technologiebranches.