Private 5G

Private 5G | Value Added IoT distributie | MCS

Bij organisaties is er een toenemende behoefte om een Private 5G-netwerk uit te rollen. Zeker in omgevingen waar bedrijfskritische communicatie essentieel is. Met een eigen business of mission critical netwerk kunnen organisaties hun processen veilig en snel digitaliseren.

Een eigen privé 5G-netwerk opereert onafhankelijk van de publieke operators. Het is dus jouw eigen mobiele 5G-netwerk, afgestemd op jouw wensen en behoeftes.

Hierdoor krijg je de hoogst mogelijke garantie en bedrijfszekerheid voor jouw waardevolle bedrijfsapplicaties.

Waarom Private 5G?

Privé 5G-netwerken bieden grote voordelen vergeleken met publieke netwerken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Bedrijfscontinuïteit gegarandeerd. Je bent altijd indoor bereikbaar. Ook als het publieke netwerk niet functioneert door o.a. overbelasting. Private 5G is ook mogelijk als outdoor oplossing;
  • Zelf in controle. Jij bepaalt zelf de netwerkcapaciteit en reikwijdte via het plaatsen van (indoor) basestations. Onafhankelijk van de publieke operator;
  • Schaalbaar model. Het netwerk breidt je eenvoudig uit met meer gebruikers en/of basestations. Met meer basestations verhoog je ook de capaciteit;
  • Veel hardware beschikbaar. Er zijn volop 5G IoT devices (5G routers/modules/antennes) beschikbaar om aan het netwerk te koppelen. Zo functioneren jouw bedrijfskritische machines en apparaten over een beveiligd netwerk.

Welke 5G-toepassingen zijn mogelijk?

Kan ik nu al aan de slag met Private 5G?

Als Value Added Distributeur ondersteunen wij Nokia, Baicells en Druid technologie voor Private 5G-netwerken. Voor elke omgeving kunnen wij een offerte op maat maken, toegespitst op jouw situatie.

Jouw mogelijkheden en wensen verkennen wij graag in een persoonlijk gesprek. Je bent van harte welkom bij ons hoofdkantoor of mail ons op verkoop@mcs-nl.com.

Private 5G spectrum aanvragen

Vanaf 1 december 2023 kun je een lokale vergunning aanvragen voor 5G spectrum op de 3,5 GHz frequentieband in Nederland. Van de totale 400 MHz komt nu 2x 50 MHz beschikbaar in deze frequentieband.

Er is een vernieuwd beleid voor uitgifte van private 5G-vergunningen. Het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ geldt nog steeds. Maar voorheen was de eerstkomende partij maximaal beschermd. Andere bedrijven in de regio hadden minder kans op ook een vergunning.

Nu hebben nieuwe aanvragers dezelfde rechten als andere aanvragers en vergunninghouders. Vergunninghouders worden zo verplicht om onderling te overleggen en gebruik af te stemmen, eventueel met hulp van de RDI.

5G onderzoeken met TU Delft

Do IoT Fieldlab & Do IoT voor de Glastuinbouw

Sinds 2019 zijn wij onderdeel van het Do IoT Fieldlab. Hierin onderzoeken wij de mogelijkheden van Private 5G met partners als TNO, TU Delft, SURF en BTG.

Daarnaast zijn wij partner van Robocrops voor onderzoeken met 5G voor de glastuinbouw in Tomatoworld.

Rail FieldLab 5G

Vanaf 2024 nemen wij samen met TU Delft en TNO ook deel aan het Rail FieldLab 5G van NS, ProRail en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit fieldlab creëert een fysieke en digitale plek waar partijen met 5G kunnen experimenteren met toepassingen in de spoorsector.

Innovatie in en rondom het spoor is van cruciaal belang voor de duurzame toekomst van mobiliteit. Om slimmer, efficiënter en goedkoper te opereren in deze sector, is het essentieel om voorop te lopen in innovatie. Het vergroten van kennis over 5G(-toepassingen) binnen de spoorsector is van groot belang voor de verdere digitalisering van het spoor.

Toepassingen testen met onze live Private 5G-netwerken

Wij hebben 2 live Private 5G-netwerken op vaste locaties en een mobiel 5G-netwerk. Hier kunnen toepassingen mee getest worden en laten wij onze klanten ervaringen opdoen. Talrijke klanten gingen jou al voor, zoals:

Beschikbare 5G HARDWARE

Wij werken samen met onze partners Nokia, Druid en Baicells voor Private LTE- en 5G-netwerken. Onze hardware voor Private LTE en 5G-oplossingen zie je hieronder in een overzicht.

CORE SERVER

Data Only Data & Voice
4G (LTE) Druid – Nokia – Baicells Druid – Nokia – Baicells
5G Druid – Nokia – Baicells Druid – Nokia

mcs

RAN – RADIO

Indoor Indoor distributed Outdoor
4G Baicells – Nokia Baicells Baicells – Nokia
5G n78 3.3 – 3.6 GHz Baicells – Nokia  – Baicells – Nokia
5G n78 3-6 – 3.8 GHz Baicells – Nokia Baicells – Nokia
5G n77 3.8 – 4.2 GHz Nokia Baicells – Nokia

mcs

Wat doet MCS voor jou?

Sinds 2010 hebben wij samen met onze partners ruim 200 netwerken succesvol opgeleverd bij verschillende klanten in diverse sectoren. Van Private GSM naar Private LTE naar Private 5G.

Hoe kan MCS jou helpen met het opzetten van een Private 5G-netwerk?

MCS helpt jou als addes value distributeur met het succesvol opzetten van private 5g-netwerken voor jouw klanten.

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Private 5G voor jouw klant? Of wil je direct concrete informatie over bijvoorbeeld 5G hardware? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Contact opnemen met Marc