Industrial IoT protocol conversie

Industrial IoT protocol conversie | Value Added IoT distributie | MCS

Met Industriële IoT protocol conversie-oplossingen is het mogelijk om het ene protocol om te zetten in een ander protocol en vice versa. Daardoor zijn IoT-toepassingen in bestaande omgevingen eenvoudig implementeerbaar.

De meest gebruikte industriële protocollen, zoals Modbus, P1, BACnet, KNX, MQTT, GPi/o’s zijn eenvoudig configureerbaar dankzij de ingebouwde configuratiewizzards in onze oplossingen. Dit is afhankelijk van de gateway die je kiest.

Wil je zelf ook kunnen programmeren? Kies dan de oplossing met intuïtieve Node-RED programmeertaal en ga zelf aan de slag.

Protocol conversie om PLC, GBS, Scada of HMI-oplossing te verrijken

Klanten willen steeds meer weten over de toestand van een gebouw of industriële omgeving. De vraag naar data groeit hierdoor. Een gebouwbeheersysteem of industriële PLC zijn vaak al aanwezig, maar het uitbreiden met sensoren is lastig, omslachtig en dus duur.

Met draadloze batterijgevoede LoRa-sensoren wordt dit veel gemakkelijk. Maar die moeten dan wel dezelfde ’taal’ (protocol) praten. De MCS IoT protocol converters bieden hiervoor de oplossing. Draadloze LoRa-sensoren zijn er in overvloed voor veel toepassingen. Bij MCS vind je een groot aanbod aan ondersteunde LoRa-sensoren.

API-koppeling aan je eigen applicatie platform

Als je eenmaal de data uit je sensoren hebt gehaald, dan wil je het ook visualiseren in je eigen IoT-applicatie (cloud) platform. Al onze Protocol Gateways kunnen API-koppelingen maken via bijvoorbeeld MQTT om de data te krijgen waar jij het wilt hebben.

Heb je zelf nog geen applicatieplatform? Dan is de ITalks IoT suite iets voor jou. Liever eerst meer informatie? Neem contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.

Varianten IIoT Protocol conversie

Wij hebben 3 versies waar je uit kunt kiezen voor protocol conversies voor o.a. gebouwbeheersystemen en PLC’s. Meer informatie lees je op de product pagina’s.

  LoRa-2-GBS Gateway LoRa-2-GBS Gateway LTE  LoRa-2-GBS Gateway Extended
Ordernr. P109176  P109175   P135000
Ethernet  Ja  Ja  Ja
Interne 4G (Cat3) Nee  Ja Nee, optioneel 4G router
LoRa  interne module  interne module  externe LoRa Gateway
Max. aantal LoRa sensoren* 50 50  500+
Max. aantal datapoints 500 500 5000+
Master/Slave Ja, t.b.v. uitbreiding van LoRa dekking Ja, t.b.v. uitbreiding van LoRa dekking  Ja, t.b.v. uitbreiding van LoRa dekking
(LoRa) Data input configuraties Wizzard Wizzard  Wizzard
(LoRa) Data output configuaties Wizzard Wizzard Wizzard + vrij programmeerbaar via Node-RED

*bij 10 LoRa parameters met een interval van 15 minuten

Vrij programmeren met Node-RED

Het grote onderscheid met de IIoT Protocol Gateway is de vrij programmeerbare output via Node-RED. Hiermee kun je alle protocollen die beschikbaar zijn in Node-RED gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Siemens S7 of OPC UA. Het maakt je super flexibel.

WAAROM ZOU IK HET NODIG HEBBEN?

Met een MCS IoT Protocol converter heb je een all-in-one configureerbaar apparaat om jouw gebouwbeheer- of besturingssysteem eenvoudig te verbinden met draadloze LoRa-sensoren. Dit gebeurt via Modbus, BACnet, P1 of andere protocollen.

Hierdoor profiteer je van de pluspunten van jouw GBS of industriële PLC én geniet je van alle voordelen van draadloze, batterij gevoede sensoren. Bijvoorbeeld duurzaamheid door de lange levensduur van de batterijen. Daarnaast hoef je geen dure bekabelde infrastructuur aan te leggen. Daarmee profiteer je van een enorme kostenbesparing. De terugverdientijd van de MCS IoT protocol converter gateways is daarom razendsnel.