5G technologie

5G technologie | Pushing the limits of communication technology | MCS

Ons doel is complexe technologie simpel te maken en onze business partners te faciliteren met de juiste managed oplossingen voor hun bedrijfskritische IoT-toepassingen.

Dit doel zetten we door met 5G-technologie. Voorop lopen in het ontwikkelen van de nieuwste technologieën, zoals 5G, vinden wij belangrijk.

5G in Nederland

Door IoT wisselen grote aantallen apparaten data uit via een draadloos netwerk. Dit vraagt om zeer snelle verbindingen met een hoge betrouwbaarheid en een korte reactietijd. 5G, de nieuwe generatie mobiele communicatienetwerken, biedt deze mogelijkheid.

Sinds een paar maanden is het 5G netwerk in Nederland beschikbaar. De hoge frequenties waar 5G echt het verschil maakt ten opzichte van 4G zijn echter nog niet actief. Private 5G zal binnenkort wel beschikbaar worden.

Deelname MCS aan Do IoT Fieldlab

MCS is sinds 2020 partner in het Do IoT Fieldlab van de TU Delft. Samen met sterke partners zoals TNO, SURF, BTG, Unmanned Valley Valkenburg, Green Village, RoboValley en Mobility Innovation Centre Delft doen wij uitgebreid onderzoek naar de innovatie van Private 5G in IoT en 5G applicaties.

Wij onderzoeken privé 5G netwerken op de twee vaste testlocaties van de TU Delft, The Green Village en de Unmanned Valley. Daarnaast hebben wij een mobiele 5G kit ontwikkeld. Deze mobile unit gaat een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek in het fieldlab. De mobiele setup gaan wij inzetten op locaties die geen mogelijkheid hebben om op een van de vaste 5G locaties te komen testen.

Meer over ons onderzoek in het Do IoT Fieldlab lees je hier.

Futureproof 5G netwerken bij MCS

Momenteel bieden wij al wel meerdere private netwerken die futureproof en 5G ready zijn.

Private LTE (4G)

Wij leveren betrouwbare oplossingen voor Private LTE (4G) netwerken. Deze netwerktechnologie is zeer geschikt voor organisaties met bedrijfskritische processen, zoals zorginstellingen, die de hoogste eis stellen aan betrouwbaarheid, veiligheid en flexibiliteit. Een Private LTE-netwerk is eenvoudig te upgraden naar 5G.

NB-IoT

Met Private Connect SensDesk beschik je over een laagdrempelige plug & play IoT-oplossing. Gebruikers kunnen onder andere temperatuur, luchtkwaliteit en bewegingsdetectie op afstand monitoren door middel van een NB-IoT of LTE-verbinding.

Wat kunnen onze business partners van MCS verwachten?

  • ingenieus hardware assortiment met managed IoT-toepassingen voor 5G-technologie
  • levering, installatie en onderhoud van Managed Private 5G netwerken
  • jarenlange ervaring met machine-to-machine en Internet of Things projecten
  • eigen software ontwikkelaars met kennis van mobiele technologie én embedded software programma’s
  • eigen radio engineers voor mobiele netwerk metingen
  • regelmatige kennissessies om je kennis te vergroten
  • persoonlijk contact met een hoog opgeleide supportafdeling

5G hardware

Bij MCS vind je een divers assortiment aan onmisbare hardware voor Private 5G-netwerken.

5G futureproof hardware MCS 5G futureproof hardware MCS 5G futureproof hardware MCS
MCS

5G routers

MCS

5G antennes

MCS

5G ontwikkelmodules

Laat je inspireren

De kennis die wij in het Do IoT Fieldlab opdoen over Private 5G netwerken, delen we graag met jou. Zo ben je snel en vakkundig op weg geholpen. Er zijn verschillende kennisdocumenten beschikbaar waarin MCS en haar partners je meer vertellen over (Private) 5G netwerken en ons onderzoek naar de mogelijkheden van IoT en 5G.

Blogs

Webinars