Private Connect LTE

Private Connect LTE | Value Added IoT distributie | MCS

MCS introduceert Private Connect LTE. Een Private 4G oplossing voor organisaties die de hoogste eisen stellen aan betrouwbaarheid, veiligheid en flexibiliteit. Zonder investeringskosten maar voor een vast maandelijks bedrag per cell, ongeacht het aantal gebruikers.

Private Connect LTE werkt hetzelfde als publieke 4G netwerken, maar bouwt een volledig afgeschermd privé netwerk in en om jouw bedrijfspanden. Je bepaalt zelf wie er op jouw netwerk kan en bent volledig onafhankelijk van de publieke netwerken.

De netwerkdekking is volledig ingericht op jouw wensen en actuele situatie. MCS managed voor jou de techniek, beschikbaarheid en capaciteit waardoor je zorgeloos van de oplossing gebruik kan maken. Private Connect LTE is future proof en eenvoudig te upgraden naar 5G.

Voordelen Private Connect LTE

Voordelen-Private_Connect-LTE

Waarom zou ik het nodig hebben?

Eigenlijk is Private LTE de nieuwe standaard die Private GSM (2G) vervangt. De functionaliteit is vergelijkbaar. LTE biedt wel een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van GSM, namelijk:

  • 4G toestel. Je kunt in veel gevallen je huidige 4G toestel gebruiken.
  • Spraak en data. Je kunt naast bellen via je bedrijfscentrale (SIP client) ook data ontvangen en versturen met 4G snelheid. Dit biedt mogelijkheden als je als organisatie behoefte hebt aan een bedrijfskritisch, toekomstvast netwerk voor je primaire proces.
  • Managed netwerk. Het LTE netwerk is volledig IP en kun je daarom managen. Er is op elk gewenst moment te zien hoeveel gebruikers er per antenne (Cell) zijn, en welke capaciteit er nodig is. En het netwerk werkt onafhankelijk van de publieke netwerken of bijvoorbeeld je Wifi. Daarom zal het netwerk, ook als er geen internet verbinding is, gewoon beschikbaar zijn.

Een netwerk met de hoogst mogelijke Quality of Service. Dus als jouw organisatie hoge eisen stelt aan betrouwbaarheid, veiligheid, schaalbaarheid en beschikbaarheid als het gaat om een draadloos netwerk, dan is Private LTE het enige netwerk wat aan deze eisen kan voldoen.

Wat kan je met Private LTE?

Toepassingen-LTE-MCS

4G (LTE) HARDWARE

Wij werken samen met onze partners Nokia, Druid en Baicells voor Private LTE- en 5G-netwerken. Onze hardware voor Private LTE en 5G-oplossingen zie je hieronder in een overzich.

CORE SERVER

Data Only Data & Voice
4G (LTE) Druid – Nokia – Baicells Druid – Nokia – Baicells
5G Druid – Nokia – Baicells Druid – Nokia

mcs

RAN – RADIO

Indoor Indoor distributed Outdoor
4G Baicells – Nokia Baicells Baicells – Nokia
5G n78 3.3 – 3.6 GHz Bailcells – Nokia  – Bailcells – Nokia
5G n78 3-6 – 3.8 GHz Bailcells – Nokia Bailcells – Nokia
5G n77 3.8 – 4.2 GHz Nokia Bailcells – Nokia

mcs

Deze branches maken al gebruik van Private LTE

Ervaring van de eindgebruiker

In deze video vertellen MCS, system integrator Stigho Electro en eindgebruiker in de zorgsector, Axion Continu, over de voordelen en toepassingen van een Private LTE netwerk.

Webinar

In deze webinar en Studio TechTalk kom je meer te weten over de mogelijke toepassingen, in welke sectoren het wordt ingezet en hoe Private LTE in de zorg het verschil maakt. In de Studio TechTalk wordt dieper ingegaan op de techniek achter Private LTE en de verschillen tussen Private LTE en WiFi, private GSM en IP-Dect.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van Private Connect LTE voor jouw organisatie? Neem dan contact op met ons verkoopteam. Zij kunnen je alles vertellen wat je over Private LTE wil weten en de opties met je doornemen.