NB IoT antennes

Een antenne wordt vaak gezien als kostenpost voor de totale toepassing, maar dit zou het nooit moeten zijn. Een antenne kan het verschil maken tussen een goede of slechte verbinding.

HOE KIES JE HET BESTE EEN ANTENNE?

Een quick guide en een document over hoe antennes in de praktijk optimaal werken, kun je downloaden vanuit het kader Algemene antenne info. Het is van belang om te kiezen voor een wideband-antenne omdat je daarmee voorbereid bent op de komst van andere bandbreedtes, zoals 5G. En vanwege carrier aggregation.(LTE-A / LTE+). De pdf “Why wideband antennas” toont een overzicht van de bandbreedtes.

Poynting legt in onderstaand webinar uit welke aspecten van belang zijn bij het kiezen van een antenne:

MCS LEVERT EEN COMPLEET ASSORTIMENT NB IoT-ANTENNES VOOR DIVERSE TOEPASSINGEN

  • molest proof antennes
  • richtantennes / directionele antennes
  • omni-directionele antennes
  • plakantennes
  • magneetvoet-antennes
  • ‘stubby’ antennes

Naast de antennes kunnen we jou de juiste bekabeling en connectoren leveren. Desgewenst kunnen we dit op maat assembleren voor je, zodat je de juiste oplossing heeft voor jouw probleemlocatie.

MCS RADIO ENGINEERS VOOR TECHNISCHE SUPPORT

Meten=weten. Heb je een probleemlocatie? Schakel dan de MCS radio engineers in om jou te ondersteunen. Zij kunnen een site survey uitvoeren. Met de rapportage hiervan kun je beter bepalen welke type antenne het beste bij jou past. Vraag ons verkoopteam naar de mogelijkheden.

Zelf meten is ook mogelijk want MCS levert ook Test & meet apparatuur.

Alle antennes in Nederland

Wist je dat je in het Antenneregister ziet waar in Nederland antennes staan en wat voor antennes dit zijn? Het gaat hierbij om vast opgestelde antenne-installaties met een zendvermogen groter dan 10 decibel Watt (dBW).

Frequenties waarop een antenne opereert

De bekendste toewijzingen van frequenties in Nederland zie je in een oogopslag op de frequentiespectrumkaart van het Agentschap Telecom. In België wordt het frequentieplan gepubliceerd in de nationale tabel voor toewijzing van frequenties.