IoT protocol conversie

IoT protocol conversie | Value Added IoT distributie | MCS

Een belangrijke IoT bouwsteen – en een term waarmee je vertrouwd moet raken – is IoT protocol conversie.

Industrial Internet of Things (IIoT), of ook Industry 4.0 genoemd, wordt namelijk steeds belangrijker. Onder andere in de industriële automatisering en bij machinebouwers.

Wat is een protocol converter?

Een protocol converter is vaak onmisbaar in de IoT keten. Zo’n converter is “een apparaat dat wordt gebruikt om een standaard- of eigen protocol van het ene apparaat om te zetten in het protocol dat geschikt is voor het andere apparaat, IoT- of applicatie software platform”.

De ontstane data/gegevens kun je vervolgens omzetten in bruikbare, trend gerelateerde informatie en rapporten. Zo neem je daarna weloverwogen beslissingen en plan je jouw middelen effectief.

IoT Protocol conversie – vraag het de specialist

MCS specialiseert zich al jaren in protocol conversie. Onze kennis op hardware gebied, IoT-netwerken (LoRa en mobiel) en embedded softwaretoepassingen zetten wij in om nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor onze klanten.

Wij maken er een afgeronde gateway van. Zo kun jij aan de slag om industriële IoT-oplossingen snel en betrouwbaar uit te rollen. Zonder dat je tijd verliest doordat je zelf een ontwikkeltraject moet opstarten.

Meer weten? Klik op de oplossingen voor meer informatie over specifieke IoT Protocol conversie Gateways die succesvol worden ingezet door onze klanten. Of neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Oplossing Voor wie?
LoRa Bacnet Gateways Gebouwbeheerders
LoRa Modbus Gateways Gebouwbeheerders/ PLC integratoren
LoRa PLC/Scada/HMI gateways PLC integratoren / industriële automatiseerders
Industriële IoT Protocol Gateways Industriële automatiseerders / machinebouwers
Modem Emulator ‘Bestaande apparaten’ omzetten van 2G data naar 4G IP