LoRa Modbus Gateways

LoRa Modbus Gateways | Value Added IoT distributie | MCS

Verrijk je gebouwbeheer- of besturingssysteem met draadloze LoRa sensoren dankzij de LoRa Modbus koppeling. Zo beschik je eenvoudig over een geïntegreerde Smart Building oplossing.

Klanten willen steeds meer weten over de toestand van een gebouw en de vraag naar data groeit daardoor. Denk bijvoorbeeld aan luchtkwaliteitsinformatie (CO2), energiebeheer of werkplekbezetting.

Veel gebouwen hebben een gebouwbeheersysteem (GBS) of wensen dit aan te schaffen. Maar het is echter vaak te duur of helemaal niet mogelijk om alles te bekabelen via sensoren. Zoals bijvoorbeeld in monumentale panden. 

SPECIALE LORA GATEWAY MET MODBUS PROTOCOL

Speciaal voor de GBS installateurs heeft MCS een LoRa-2-GBS Gateway geïntroduceerd. Deze Gateway is geïntegreerd met LoRa Modbus en LoRa BACnet IP protocollen. Door deze oplossing wordt jouw systeem voor gebouwbeheer verrijkt met draadloze LoRa-sensoren. En kun je bijvoorbeeld snel starten met een succesvolle Smart Building-oplossing.

Via deze innovatieve techniek krijgen gebouwbeheerders op een laagdrempelige manier inzicht in hoe het gebouw functioneert voor de gebruikers. Met behulp van deze kennis kunnen zij hun gebouw steeds slimmer en efficiënter beheren.

VARIANTEN LORA MODBUS GATEWAYS

We hebben 3 versies waar je uit kunt kiezen – de verdere informatie lees je op de product pagina.

  LoRa-2-GBS Gateway LoRa-2-GBS Gateway LTE  LoRa-2-GBS Gateway Extended
Ordernr. P109176  P109175  P135000
Ethernet  Ja  Ja  Ja
Interne 4G (Cat3) Nee  Ja Nee, optioneel 4G router
LoRa  interne module  interne module  externe LoRa Gateway
Max aantal LoRa sensoren* 50 50  500+
Max aantal datapoints 500 500 5000+
Master/Slave Ja, t.b.v. uitbreiding van LoRa dekking Ja, t.b.v. uitbreiding van LoRa dekking  Ja, t.b.v. uitbreiding van LoRa dekking
(LoRa) Data input configuraties Wizzard Wizzard  Wizzard
(LoRa) Data output configuaties Wizzard Wizzard Wizzard + vrij programmeerbaar via Node-RED

*bij 10 LoRa parameters met een interval van 15 minuten

Het grote onderscheid van de Extended versie is de vrij programmeerbare output via Node-RED. Hiermee ben je in staat alle protocollen die beschikbaar zijn in Node-RED te gebruiken zoals Siemens S7 of OPC UA.

WAAROM ZOU IK HET NODIG HEBBEN?

De MCS LoRa-2-GBS Gateway is een all-in-one Gateway om jouw gebouwbeheer- of besturingssysteem eenvoudig te verbinden met draadloze LoRa-sensoren via Modbus. Hierdoor profiteer je van de pluspunten van jouw GBS én geniet je van alle voordelen van draadloze, batterij gevoede sensoren. Bijvoorbeeld duurzaamheid door de lange levensduur van de batterijen.

Daarnaast hoef je geen bekabelde infrastructuur aan te leggen als je jouw GBS laat verbinden met de LoRa-2-GBS Gateway. Daarmee profiteer je van een enorme kostenbesparing. De terugverdientijd van deze Gateway is daarom enorm snel.

LoRa-2-GBS Gateway uitgelegd in 1 minuut

WEBINAR

In deze TechTalk leggen we je uit hoe de nieuwe LoRa-2-GBS Gateway werkt. We duiken hierbij dieper in de verschillende technieken van de Gateway. Daarnaast kijken we naar de mogelijke toepassingen voor gebouwbeheerders.

MEER WETEN 

Wil jij jouw GBS ook laagdrempelig verrijken met deze LoRa-2-GBS Gateway? We helpen jou graag verder! Neem contact met ons op zodat we samen naar de mogelijkheden voor jouw organisatie kunnen kijken.