LoRa BACnet Gateways

LoRa BACnet Gateways | Pushing the limits of communication technology | MCS

Verrijk je gebouwbeheer- of besturingssysteem met draadloze LoRa sensoren dankzij de LoRa BACnet IP koppeling. Zo beschik je eenvoudig over een geïntegreerde Smart Building oplossing.

Klanten willen steeds meer weten over de toestand van een gebouw en de vraag naar data groeit daardoor. Denk bijvoorbeeld aan luchtkwaliteitsinformatie (CO2), energiebeheer of werkplekbezetting.

Veel gebouwen hebben een gebouwbeheersysteem (GBS) of wensen dit aan te schaffen. Maar het is echter vaak te duur of helemaal niet mogelijk om alles te bekabelen via sensoren. Zoals bijvoorbeeld in monumentale panden. 

Speciale LoRa Gateway met BACnet IP protocol

Speciaal voor de GBS installateurs heeft MCS een LoRa-2-GBS Gateway geïntroduceerd. Deze Gateway is geïntegreerd met LoRa Modbus en LoRa BACnet IP protocollen. Door deze oplossing wordt jouw systeem voor gebouwbeheer verrijkt met draadloze LoRa-sensoren. En kun je bijvoorbeeld snel starten met een succesvolle Smart Building-oplossing.

Via deze innovatieve techniek krijgen gebouwbeheerders op een laagdrempelige manier inzicht in hoe het gebouw functioneert voor de gebruikers. Met behulp van deze kennis kunnen zij hun gebouw steeds slimmer en efficiënter beheren.

Varianten LoRa BACNet Gateways

We hebben 2 versies waar je uit kunt kiezen – de verdere informatie lees je op de product pagina.

  LoRa-2-GBS Gateway – Ethernet  LoRa-2-GBS Gateway – 4G 
Ordernr. P109176  P109175 
Hardware interfaces
Ethernet  Ja  Ja 
4G (Cat3) Nee  Ja, fallback 3G en 2G 
Private LoRaWAN 868Mhz   Ja  Ja 

Waarom zou ik het nodig hebben?

De MCS LoRa-2-GBS Gateway is een all-in-one Gateway om jouw gebouwbeheer- of besturingssysteem eenvoudig te verbinden met draadloze LoRa-sensoren via BACnet IP. Hierdoor profiteer je van de pluspunten van jouw GBS én geniet je van alle voordelen van draadloze, batterij gevoede sensoren. Bijvoorbeeld duurzaamheid door de lange levensduur van de batterijen.

Daarnaast hoef je geen bekabelde infrastructuur aan te leggen als je jouw GBS laat verbinden met de LoRa-2-GBS Gateway. Daarmee profiteer je van een enorme kostenbesparing. De terugverdientijd van deze Gateway is daarom enorm snel.

LoRa-2-GBS Gateway uitgelegd in 1 minuut

WEBINAR

In deze TechTalk leggen we je uit hoe de nieuwe LoRa-2-GBS Gateway werkt. We duiken hierbij dieper in de verschillende technieken van de Gateway. Daarnaast kijken we naar de mogelijke toepassingen voor gebouwbeheerders.

MEER WETEN 

Wil jij jouw GBS ook laagdrempelig verrijken met deze LoRa-2-GBS Gateway? We helpen jou graag verder! Neem contact met ons op zodat we samen naar de mogelijkheden voor jouw organisatie kunnen kijken.