SmartCluster VPN Remote Access platform

SmartCluster VPN Remote Access platform | Pushing the limits of communication technology | MCS

SmartCluster V3 is nu leverbaar – lees de nieuwe kenmerken hieronder

Het SmartCluster VPN Remote Access platform maakt remote beheer eenvoudig en eenduidig. Met SmartCluster heeft u VPN Access naar uw remote machines en apparaten zonder complexe VPN-configuratie. Dankzij slimme autorisatie verbindt u de juiste (buitendienst)medewerkers met de juiste (LAN)netwerken zonder tijdrovende portforwarding of firewall-instellingen. U genereert een remote engineer binnen 3 minuten.

Direct een veilige verbinding zonder VPN kennis

Mobiele 2G/3G/4G routers en/of LAN-to-LAN routers verbinden zich via een virtueel privé-netwerk (VPN) direct met het centrale Smartcluster. Aan de lokale netwerken hoeft niets veranderd te worden. Daarnaast zijn uw remote devices direct bereikbaar op hun eigen (virtuele) IP-adres. SNMP monitoring van de achterliggende machines in het LAN behoort optioneel tot de mogelijkheden.

Benaderen van uw devices kan zowel via de pc, tablet, iPad, iPhone of Android-toestel.

Uit de cloud of lokaal geïnstalleerd

Het smartcluster wordt geleverd in 3 vormen, afhankelijk van de behoefte van de klant:

 1. Per VPN tunnel
  Door MCS beheerd shared cluster. Vooral bedoeld voor klanten tot 30 remote sites. Afgerekend per tunnel.
  Wil je jezelf overtuigen van het gemak van SmartCluster? Probeer SmartCluster gratis met 1 router (tunnel) en 1 roadwarrior (beheerder)
 2. Dedicated VPN cluster
  Door MCS beheerd compleet dedicated cluster. Vooral bedoeld voor klanten vanaf 30 remote sites. Eenmalige set-up fee en een vaste fee per maand.
 3. Lokale installatie
  Door de klant beheerd. Eenmalige set-up/licentie fee. Jaarlijkse onderhoudsfee.

Optie 1 kunt u vanuit de webshop bestellen. Voor optie 2 en 3 kunt u contact opnemen met uw accountmanager of met ons verkoopteam via verkoop@mcs-nl.com.

Voordelen van het SmartCluster VPN

 • Geen vast IP-adres noodzakelijk
 • Geen firewallsettings/portforwarding nodig
 • Voorgeconfigureerde routers (optioneel)
 • Monitoring van verbinding, on/offline status & logfile
 • Bepaal online wie welke devices kan bereiken
 • Veilig VPN-netwerk via openVPN-certificaten
 • Online configuratie, monitoring en autorisatie van toegang

SmartCluster V3 heeft de volgende verbeterde kenmerken:

 1. Meer gedetailleerde verbindingsprotocollen
  Gedetailleerde verbindingsprotocollen kunnen nu worden weergegeven in SmartCluster V3. Dit ontlast de beheerder van het vervelende onderzoekswerk door te documenteren welke deelnemer van het VPN-netwerk met wie en wanneer is verbonden – belangrijk voor de werking en veilige verbinding van kritieke infrastructuren.
 2. Toegangsbeperking (in de tijd). Als technici slechts tijdelijk toegang tot een installatie nodig hebben, kunnen toegangsrechten naar de toekomst worden ingesteld en worden voorzien van een flexibele start- en eindtijd. Ook de duur van toegang tot een bepaald apparaat kan ingesteld worden. Zodra de verleende maar beperkte toegangstijd is verstreken, moet de gebruiker zich opnieuw authenticeren op het SmartCluster VPN-serviceportaal.
 3. Sterkere authenticatie/beveiling: Indien gewenst kan deze authenticatie worden uitgevoerd met behulp van drie verschillende  beveiligingsniveaus: een certificaat, een manueel wijzigbaar, vooraf gedeeld geheim en een 2-factor authenticatie (2FA) compatibel met de Google Authenticator. Deze zijn instelbaar door de SmartCluster beheerder.
 4. Verbeterde GUI. De nieuwe GUI is verbeterd en en overzichterlijker geworden.

Webinar

Zelf zien wat de voordelen zijn van Smartcluster en hoe makkelijk in gebruik het platform is? Bekijk onze webinar hier waar wij het Smartcluster aan je uitleggen.

ACTIE

MCS denkt met je mee, ook in uitdagende tijden. Nu mensen worden opgeroepen thuis te werken, helpen we je met remote beheer. De zaken gaan immers door, ook met deze coronacrisis. Ervaar nu de voordelen van Remote Device Management met onze speciale actie!

 • 6 maanden gratis connectiviteit met een Remote Device Management systeem voor Advantech en Teltonika routers die nog niet zijn aangesloten.
 • Keuze uit Smartcluster V2, Advantech Webaccess DMP of Teltonika RMS.
 • Actie geldt voor nieuwe en bestaande MCS klanten.
 • Neem deel aan onze gratis webinars op 1 april. Hierin helpen we je op weg met het aansluiten van jouw Remote Device Management systeem en beantwoorden we al jouw vragen.
 • Actie geldig tot 28 april 2020

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw bedrijf.