MCS Modem Emulator

MCS Modem Emulator | Pushing the limits of communication technology | MCS

De mobiele operators zijn begonnen met het uitfaseren van CSD op het 2G /GSM netwerk en ondersteunen als gevolg hiervan mobiele CSD dataverbindingen (inbellen) niet meer. Dat zal leiden tot problemen bij alle apparaten die werken met mobiele seriële modems middels AT-commando’s en apparaten die CSD data gebruiken.
MCS heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld, de MCS Modem Emulator (MME).

De modem emulator als end-to-end oplossing

Het externe GSM modem (bijv. Siemens MC/TC35T, Cinterion MC55iT, Sierra Wireless Fastrack, FX series, etc) van een bestaand apparaat wordt vervangen door de MCS Modem Emulator (MME). De MME vangt alle AT-commando’s af en simuleert de modem inbelverbinding. Zodra de verbinding tot stand komt, wordt alle seriële data transparant doorgezet over IP. Aan de ontvangende kant kan ook een MME gebruikt worden. Via de beveiligde SmartCluster omgeving ‘vinden’ beide modems elkaar. Optimale veiligheid is daardoor gewaarborgd. Het is hiermee ook een end-to-end oplossing die zowel aan de ‘apparaten-zijde’ als aan de ‘backend-zijde’ voorziet in een oplossing.

TOEKOMSTGERICHT EN DUS KOSTENBESPARING

De Modem Emulator is een investering die zijn geld waard blijft. Zelfs als u besluit uw oude ‘legacy’ apparaten te vervangen, dan kan de Modem Emulator meegenomen worden naar uw nieuwe IP apparaten en zal de Modem Emulator als een normale 4G router kunnen functioneren.

Bent u van plan een grootschalige uitrol van Modem Emulatoren te doen zodat uw legacy apparaten kunnen blijven functioneren? Dan adviseren we om gebruik te maken van het remote management platform WebAccessDMP.

Uw voordelen

  • vervanging van ‘oude analoge’ modems  – CSD communicatie – door moderne IP-communicatie. Bestaande apparaten kunnen in het veld blijven staan
  • geen complexe IT-settings voor de installateur; dit geldt zowel voor configureren van de MME 4G als de MME LAN.
  • MME is eenvoudig uitbreidbaar met extra LAN poorten en zo ook inzetbaar als router. Daardoor is dit een toekomstvaste investering.
  • SMS alarmeringen worden omgezet naar SMS of moderne IP-communicatie (SMS to SMS of SMS to email)
  • beveiligde verbinding dankzij SmartCluster. Met SmartCluster kunt u ook normale Conel/Advantech routers verbinden, waardoor er meerdere scenario’s mogelijk zijn
  • publieke SIM-kaarten met vast IP zijn onveilig en zal onherroepelijk leiden tot problemen. Een vast IP adres kost bovendien extra abonnementskosten. Deze zijn niet nodig met de MCS oplossing omdat u SmartCluster gebruikt. Er is ook geen APN nodig.
  • end-to-end oplossing
  • uiteindelijk leidt dit tot een enorme besparing op uw communicatiekosten

We organiseren regelmatig kennissessies over dit onderwerp.

Meer weten? Vraag ons verkoopteam.