Podcasts

Podcasts | Value Added IoT distributie | MCS

Anytime, anyplace, anywhere jouw IoT-kennis verrijken met podcasts.

Podcasts worden steeds populairder en zijn een goede manier om kennis en inspiratie op te doen. Wij delen onze kennis over Managed IoT en (private) netwerktechnologieën graag met jou.

Voor diverse podcastseries is MCS geïnterviewd over uiteenlopende onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van (Private) 5G en de toekomstverwachtingen van deze technologie. Maar ook over de onbegrensde mogelijkheden van IoT en te voorkomen valkuilen.

Hoe jouw reis naar Industry 4.0 digitalisering een vliegende start neemt

Hogere productiviteit, betere operationele veerkracht en meer veiligheid voor de werknemers – ‘Industry 4.0’ digitalisering heeft bewezen een game-changer te zijn voor veel industrieën. Om de voordelen van digitale transformatie te benutten, hebben ondernemingen eerst een robuuste basis van high-performance connectiviteit in hun hele bedrijfsterrein nodig.

Een geweldige manier om deze digitale transformatie te starten, is de snelle inzet van een 5G private wireless mobile field unit. Met deze unit kun je de prestaties en capaciteit van een private 5G-netwerk testen in jouw unieke bedrijfsomgeving. Zo krijgt jij een goed gevoel van hoe jouw organisatie kan profiteren van alles wat 5G te bieden heeft.

Ga mee met Bas Piek, commercieel directeur bij MCS, en Henk Stallaert, Enterprise Partner Sales Manager bij Nokia als zij de waarde van een 5G mobile field unit bespreken. Ze belichten ook mogelijkheden en use cases van private draadloze 5G-netwerken in ondernemingen zoals een chemische fabriek en een universiteit.

Terugluisteren

De Nokia & MCS podcast over het versnellen van digitaliseren met Industry 4.0 luister je op Soundcloud terug.

MCS

De IoT Gesprekken

In de podcastserie “De IoT Gesprekken” staat IoT centraal. Iedere week vertellen gasten over hun visie op en ervaring met IoT. Daarnaast delen ze ook hoe zij uitdagingen aan hebben gepakt. Zo worden luisteraars geïnformeerd en geïnspireerd om zelf met IoT aan de slag te gaan.

MCS en Scailable delen kansen van Edge AI in IoT

Jan van Rossum (MCS) en Maurits Kaptein (Scailable) delen de actuele stand van zaken en kansen die Artificial Intelligence in combinatie met IoT biedt.

In onderstaande aflevering laten zij zien hoe AI met IoT de privacy vergroot en hoe de technologie eenvoudig in te zetten is in diverse sectoren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leggen Jan en Maurits ook uit hoe je AI-modellen kunt trainen en toepassen. Ook vertellen zij hoe je AI en IoT in de praktijk kunt inzetten.

MCS en Fleets Online delen succesfactoren voor digitaliseren met IoT

John van Nijnatten (MCS) en Sipco Broekhuizen (Fleets Online) bespreken in onderstaande aflevering met podcast host Robert Heerekop, de belangrijkste succesfactoren voor digitaliseren via IoT. Met hun ruime ervaring nemen zij je mee op een reis door 25 jaar IoT-ontwikkelingen. Van M2M naar de noodzaak van predictive maintenance en optimale beveiliging.

Ook delen zij diverse lessons learned van digitaliseringsprojecten op basis van IoT-technologie. Naast het benoemen van de digitaliseringsdoelstelling en een IoT-Champion in je organisatie, zijn samenwerken met ervaren partners en een stapsgewijze aanpak belangrijke voorwaarden voor succes.

Andere IoT Gesprekken in de podcastserie

Diverse belangrijke thema’s worden in de podcastserie aangekaart. Voorbeelden zijn schaalbaarheid, security, impact op de organisatie en privacy. Hieronder kun je alle afleveringen (terug)luisteren wanneer jij wilt.

mcs

BNR Eyeopeners

5G geflopt? Dit is pas het begin! De 5e generatie van het mobiele internet mag dan langzaam uitgerold worden, het heeft nog grote dingen in petto. En deze beloftes worden sneller dan je denkt waargemaakt. Wat kun je nu al met 5G en wat zijn de toekomstige verwachtingen?

In deze podcast van BNR Eyeopeners worden de innovaties besproken die mogelijk worden door het échte 5G-netwerk met hoge frequenties. Het 5G-netwerk wat je nu al op je telefoon gebruikt is namelijk nog niets vergeleken met het industriële 5G-netwerk. Wat gaat 5G bieden voor organisaties als de frequenties van het netwerk beschikbaar komen?

Gasten

  • MCS’er Bas Piek vertelt in de podcast over de aankomende netwerkrevolutie en waarom het lang duurde voordat deze mogelijk werd.
  • Lenneke de Voogd van het Do IoT Fieldlab (TU Delft) vertelt over projecten van het fieldlab en de ontwikkeling van 6G in Nederland.
  • Gijs den Butter van SenseGlove vertelt waarom het aanstaande 5G-netwerk zo cruciaal is voor de handschoen die virutele objecten tastbaar maakt.

Terugluisteren

De BNR Eyeopeners podcast over 5G luister je hier terug of via jouw favoriete podcast apps zoals Spotify.

MCS