4G (LTE) & 5G-antennes

4G (LTE) & 5G-antennes | Value Added IoT distributie | MCS

Een LTE (4G) of 5G-antenne wordt vaak gezien als kostenpost voor de totale toepassing. Maar dit zou het nooit moeten zijn. Een LTE of 5G-antenne kan juist het verschil maken tussen een goede of slechte verbinding.

HOE KIES JE HET BESTE EEN LTE of 5G- ANTENNE?

Een quick guide en een document over hoe antennes in de praktijk optimaal werken, kun je downloaden vanuit het kader Algemene antenne info.

Het is van belang om te kiezen voor een wideband-antenne omdat je daarmee voorbereid bent op de komst van andere bandbreedtes, zoals 5G. En vanwege carrier aggregation.(LTE-A / LTE+). De pdf “Why wideband antennas” toont een overzicht van de bandbreedtes.

Poynting legt in onderstaande webinar uit welke aspecten van belang zijn bij het kiezen van een antenne:

Poynting legt in onderstaand webinars uit hoe je van een 4×4 MIMO oplossing maakt met verschillende soorten 5G antennes. Hierdoor worden verschillende datastromen over de verschillende zend- en ontvangstantennes verzonden.

Webinar 1: 4×4 MIMO oplossing met 2×2 MIMO antennes

Webinar 2: 4×4 MIMO oplossing met SISO antennes

Webinar 3: 4×4 MIMO oplossing met indoor antennes

MCS LEVERT EEN COMPLEET ASSORTIMENT LTE EN 5G-ANTENNES VOOR DIVERSE TOEPASSINGEN

  • molest proof antennes
  • richtantennes / directionele antennes
  • omni-directionele antennes
  • plakantennes
  • magneetvoet-antennes
  • ‘stubby’ antennes

Naast de antennes kunnen wij jou de juiste bekabeling en connectoren leveren. Indien nodig, kunnen we dit op maat assembleren voor jou, zodat je de juiste oplossing hebt voor jouw probleemlocatie.

MCS RADIO ENGINEERS VOOR TECHNISCHE SUPPORT

Meten = weten. Heb je een probleemlocatie? Schakel dan de MCS radio engineers in om je te helpen. Zij kunnen namelijk een site survey uitvoeren. Met de rapportage hiervan kan je beter bepalen welke type antenne het beste bij jouw situatie past. Vraag ons verkoopteam naar de mogelijkheden.

Liever zelf meten? Dit is ook mogelijk met de MCS Test & meet apparatuur.

Alle antennes in Nederland

Wist je dat je in het Antenneregister ziet waar in Nederland antennes staan en wat voor antennes dit zijn? Het gaat hierbij om vast opgestelde antenne-installaties met een zendvermogen groter dan 10 decibel Watt (dBW).

Frequenties waarop een antenne opereert

De bekendste toewijzingen van frequenties in Nederland zie je in een oogopslag op de frequentiespectrumkaart van het Agentschap Telecom. In België wordt het frequentieplan gepubliceerd in de nationale tabel voor toewijzing van frequenties.