Private Connect LoRa

Private Connect LoRa | Value Added IoT distributie | MCS

Na het succesvolle Private Connect LTE, lanceert MCS nu ook Private Connect LoRa. Een eigen Private LoRa netwerk voor organisaties die laagdrempelig met innovatieve Internet of Things (IoT) oplossingen willen starten. 

Hoge investeringskosten zijn verleden tijd. Klanten betalen een vast bedrag per maand per Gateway en wij zorgen voor een optimale dekking en capaciteit van het netwerk. Wel zo overzichtelijk. Starten met IoT wordt nu nog makkelijker.

Voordelen van Private Connect LoRa

Voordelen Private Connect LoRa MCS

Hoe werkt het? 

Dit Private LoRa netwerk is ontwikkeld door Kerlink, één van de 9 LoRaWAN experts die lid zijn van de LoRa Alliance. Het Private LoRa netwerk is volkomen afgeschermd en dus 100% privé. Je bepaalt zelf wie toegang heeft tot jouw netwerk en bent niet afhankelijk van een community of een semi-public concept.  

De data van de LoRa sensoren worden via een beveiligde VPN verbinding van de Gateway naar het netwerkplatform gestuurd. Je data blijft dus veilig binnen jouw netwerk en is niet toegankelijk voor onbevoegdenDe Gateways heb je zelf in beheer, afgestemd op jouw wensen. Dat is niet alleen makkelijk, maar ook veel flexibeler en efficiënter.  

Het beheer is eenvoudig uit te voeren met een uitgebreide multitenant management tool. De LNS (LoRa Netwerk Server) is altijd up-to date volgens de laatste LoRaWAN specificaties. Zowel de management tool als de LNS zijn volledig API driven. Dit zorgt voor een eenvoudige integratie met jouw eigen bedrijfssystemen. 

De netwerkdekking is helemaal ingericht naar jouw wensen en actuele situatie. Organisaties worden volledig ontzorgd. MCS managed voor jou de techniek, beschikbaarheid en de capaciteit van het netwerk. Hierdoor kun je zorgeloos van de oplossing gebruik maken.  

Wat kan ik met Private LoRa? 

Met slimme LoRa sensoren kan je makkelijk veel data verzamelen. Denk aan bijvoorbeeld temperatuur– en luchtvochtigheid waardes, bewegingen, CO2 waardes en geluidsniveaus. Door deze data te verzamelen en te analyseren, krijg je nieuwe inzichten. Deze inzichten helpen je om je bedrijfsprocessen efficiënter in te richten.  

Toepassingen waar een Private LoRa netwerk vaak voor wordt gebruikt, zijn: 

Toepassingen Private LoRa MCSIs Private LoRa niet alleen geschikt voor grote organisaties zoals Schiphol? 

Nee, zeker niet. Ook voor het MKB kan IoT veel klantproblemen eenvoudig oplossen of juist nieuwe inzichten geven in het bedrijf. Bedrijfsambities die door IoT worden vervuld, zijn bijvoorbeeld: 

  • Reduceren van kosten;  
  • Verhogen van productiviteit; 
  • Verbeteren van klanttevredenheid; 
  • Behalen van een concurrentievoorsprong.  

Met Private Connect LoRa is een eigen privé LoRa netwerk voor iedereen bereikbaar. Zonder hoge investeringskosten maar voor een vast maandelijks bedrag per Gateway is de innovatieve LoRa techniek nu juist ook beschikbaar voor het MKB. Bij een publieke operator betaal je per maand per sensor. Bij Private Connect LoRa is dat niet zo, waardoor je al bij weinig sensoren veel geld gaat besparen. Starten met IoT was nog nooit zo laagdrempelig. 

 Video: Private LoRa netwerk op Schiphol uitgelegd in 2 minuten 

Webinar

In deze webinar en Studio TechTalk kom je meer te weten over de mogelijke toepassingen en hoe LoRa verschilt van de andere LPWAN technieken. Je ontdekte hoe slimme Private LoRa oplossingen het verschil maken in de praktijk. In de Studio TechTalk wordt er dieper ingegaan op de techniek achter Private LoRa.

Meer informatie 

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van Private Connect LoRa voor jouw organisatie? Neem dan contact op met ons verkoopteam. Zij kunnen je alles vertellen wat je over Private LoRa wilt weten en de opties met je doornemen.