Onze mobiele 5G kit krijgt bijzondere robot-hond op bezoek

Onze mobiele 5G kit krijgt bijzondere robot-hond op bezoek | Value Added IoT distributie | MCS

| Bas Piek

MCS heeft hoog bezoek gekregen – 70 cm hoog om precies te zijn! Robot-hond Spot kwam snuffelen aan onze mobiele 5G kit in ons kantoor in Rotterdam.

Later dit jaar wordt deze mobiele 5G unit ingezet om Spot 5G-proof te maken.

Hightech pootje geven aan de MCS engineers

Startup incubator YES!Delft is de eigenaar van deze robot-hond van Boston Dynamics. Met hen gaat Spot een veelbelovende toekomst tegemoet. Samen met het Do IoT Fieldlab (TU Delft) gaat zij de mogelijkheden testen van een 5G-verbinding voor Spot. Wij gaan hen met onze (Private) 5G-kennis ondersteunen met deze upgrade van 4G naar 5G.

In Rotterdam kwam Spot alvast een pootje geven aan de MCS engineers die straks verantwoordelijk zijn voor de 5G-upgrade. Ook deed hij direct een korte inspectieronde op de parkeerplaats.

Lage latency 5G biedt kansen voor Spot

De huidige verbinding van Spot werkt via een 4G-router. Voor deze test hebben wij de 4G-router vervangen voor een Oppo 5G CPe 1a. Later zullen wij bij Spot ook een 5G Teltonika RUTX50 testen.

Een lage latency is voor Spot van cruciaal belang. Daarom worden de latency mogelijkheden van de robot-hond uitgebreid getest met 5G. Spot kan op afgelegen locaties real-time data verzamelen en snel over een terrein navigeren. Zo kan hij data veilig en accuraat vastleggen.

Momenteel worden de onderzoeken uitgevoerd op het 5G SA netwerk op The Green Village, een locatie van de TU Delft. Dit 5G-radionetwerk met een 5G edge core is heel geschikt om met de laagst mogelijke latency te testen.

Mobiele 5G kit voor testen op gewenste locatie

Op een later tijdstip gaan wij bij MCS op locatie de testen herhalen met onze mobiele 5G kit. Dit is een mobiele unit met een Nokia NDAC 5G SA netwerk. De kit wordt voor het Do IoT Fieldlab ingezet voor 5G-onderzoeken op locatie en maakt het hierdoor mogelijk om direct 5G te testen in de beoogde omgeving.

5G-proof ATEX robot doorstaat alle testen

Spot is niet de eerste robot die wij binnen het Do IoT Fieldlab 5G-proof hebben gemaakt. De robot van ExRobotics heeft de upgrade ook ondergaan en alle testen succesvol doorstaan. Deze ATEX robot kan onder de meest extreme omstandigheden onderzoeken doen op plekken die te gevaarlijk zijn voor mensen. Denk bijvoorbeeld aan lekken in de olie- en gasindustrie.

Samenwerking met bijzondere robot

Na dit bezoek zocht Spot zijn mandje weer op bij YES!Delft. Onze MCS’ers kijken erg uit naar hun samenwerking met deze bijzondere robot-hond dit jaar!

Zelf 5G mogelijkheden onderzoeken?

Heb jij ook een mooie use case en wil je deze testen met 5G? Neem contact met ons op! Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden voor jouw toepassing.

Meer informatie over het Do IoT Fieldlab vind je hier. Het eerste deel van de 5G roadtrip blog over het vertrek van de mobiele 5G kit naar Nobian lees je hier. Het tweede deel van de blogserie staat hier.