MCS gaat innovatie van Private 5G onderzoeken in Do IoT Fieldlab

MCS gaat innovatie van Private 5G onderzoeken in Do IoT Fieldlab | Value Added IoT distributie | MCS

MCS is partner in het Do IoT Fieldlab van de TU Delft. Samen met sterke partners zoals TNO, SURF, BTG, Unmanned Valley Valkenburg, Green Village, RoboValley en Mobility Innovation Centre Delft doen wij onderzoek naar de innovatie van Private 5G in IoT en 5G applicaties.

Het Do IoT Fieldlab is opgericht door de provincie Zuid-Holland, TNO, gemeente Delft, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), gemeente Katwijk, Holland Rijnland en de TU Delft. 

Twee ultramoderne 5G testlocaties voor Do IoT Fieldlab

Er komen twee testlocaties waar de ultramoderne experimentele communicatie-infrastructuur wordt aangelegd: The Green Village op de TU Delft Campus en Unmanned Valley op het voormalige militaire vliegkamp Valkenburg bij Katwijk. Dit zijn beide ‘regelluwe’ proeftuinen, wat het mogelijk maakt om innovaties op het gebied van het Internet of Things (IoTsnel te kunnen doorontwikkelen. Daarnaast wordt er een mobiele testopstelling gebouwd, die kan worden gebruikt voor testen bij bedrijven, maar ook bij andere fieldlabs, zoals RoboHouse. De technische infrastructuur is naar verwachting dit najaar gereed. Do IoT Fieldlab verwacht de komende drie jaar zo’n veertig projecten uit te voeren. 

Doelstelling om 5G als private netwerk te ervaren

Bas Piek Commercieel Directeur MCS: “Wij zijn enorm trots dat wij in dit innovatieve project mogen samenwerken met deze sterke partners. In de aanloop naar deze aankondiging hebben we in diverse werkgroepen al voorbereidende werkzaamheden gedaan en er is sprake van een enorme bundeling van kennis, ervaring, innovatie en energie die gegarandeerd gaat leiden tot mooie resultaten. Onze doelstelling is om de mogelijkheden van 5G als private network te gaan ervaren, zodat wij onze klanten kunnen blijven adviseren in het leveren van succesvolle IoT oplossingen en private networks en in het bijzonder de mogelijkheden hiervan met 5G.

MCS zal haar technische kennis in dit Do IoT Fieldlab inbrengen over het installeren, configureren en beheren van Private IoT netwerken. MCS zal net zoals de andere partners hun expertise over hun vakgebieden naar voren zullen brengen. Samen gaan we 5G toepassingen testen en ontwikkelen, om ze daarna in de praktijk in te kunnen zetten. En met deze ervaring kunnen we onze business partners  verder helpen met het faciliteren van succesvolle IoT oplossingen en toepassingen in het 5G tijdperk. 

 5G – zeer snelle verbinding met hoge betrouwbaarheid

Door IoT wisselen grote aantallen apparaten informatie uit via een draadloos netwerk. Dit vraagt om zeer snelle verbindingen met een hoge betrouwbaarheid en een korte reactietijd. 5G, de nieuwe generatie mobiele communicatienetwerken, biedt deze mogelijkheid. Het maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat chirurgen op afstand een operatie kunnen uitvoeren, dat auto’s autonoom rijden en drones geprogrammeerde vliegroutes zelfstandig kunnen afleggen.  

Do IoT Fieldlab draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek

Het nieuwe Do IoT Fieldlab draagt ook bij aan het wetenschappelijk onderzoek omtrent 5G. Onderzoekers van de TU Delft zullen zich buigen over de vraag hoe veilig, betrouwbaar en energiezuinig IoT is, maar ook wat de opvolger van 5G wordt. Zij krijgen de unieke mogelijkheid om hun ontwikkelde theorie in de praktijk te testen. Het Do IoT Fieldlab is dus niet alleen een 5G innovatieomgeving maar ook een onderzoeksomgeving. 

Kijk voor meer informatie over het Do IoT Fieldlab op LinkedIn en Twitter.

MCS

Logo Europese Unie

Logo Do IoT Fieldlab