Veilig op weg met betrouwbare slimme verkeerssystemen

Veilig op weg met betrouwbare slimme verkeerssystemen | Value Added IoT distributie | MCS

Justin Koster, specialist in verkeerssystemen en software bij EBO van Weel: “Ik ben ervan overtuigd dat onze slimme verkeerssystemen in de toekomst uitgerust gaan worden met meer technologie en sensoren. Dit zal de veiligheid op de weg ten goede komen, vooral ook voor wegwerkers. Hoe betrouwbare draadloze en energiezuinige communicatie dit ook in de toekomst gaat waarborgen, daarin willen we voorop blijven lopen. Dan is het goed om te weten dat ook een technologiepartner als MCS onze visie deelt.”

EBO van Weel ontwikkelt slimme verkeerssystemen

Voor het op afstand online aansturen en beheren van de systemen ontwikkelde EBO van Weel de eigen applicatie Traffic Fleet. Via desktop, tablet en smartphone kan de klant op een gebruiksvriendelijke en veilige manier haar complete wagenpark online beheren en aansturen. Er is veel mogelijk: animaties op het display op afstand aanpassen, templates en planningen vooraf instellen, statusinformatie van het product ophalen. Met een slimme mobiele 3G gateway zijn de systemen connected gemaakt.

ebo-van-weel-tekstkar-ongeval-mcs

EBO van Weel uit Rhoon heeft ruim 50 jaar ervaring met ontwikkeling van slimme verkeerssystemen. In 1973 is in samenwerking met Rijkswaterstaat de allereerste actiewagen voor de Nederlandse snelwegen ontwikkeld. In de jaren daarna is door productontwikkeling en innovatie een breed scala aan verkeerssystemen ontwikkeld die essentieel zijn op de Nederlandse snelwegen en daarbuiten. Veiligheid, kwaliteit en milieuvriendelijkheid zijn bij EBO van Weel de belangrijkste peilers in de productontwikkeling van verkeerssystemen.

Betrouwbare draadloze en energiezuinige communicatie

EBO van Weel en MCS werken samen op het gebied van onder andere veilig remote beheer middels de door MCS geleverde CloudGate routers. Verder heeft MCS een bijdrage geleverd aan de embedded software die in de CloudGate gebruikt wordt. Zo ontstond een perfecte maatoplossing voor EBO van Weel.