Veilig remote beheer en optimalisatie drinkwaterinstallatie

Veilig remote beheer en optimalisatie drinkwaterinstallatie | Value Added IoT distributie | MCS

Omar Thiam, Offer manager Automation Architectures, vertelt: “Samen met MCS is gewerkt aan veilig remote beheer van drinkwaterinstallaties voor een grote Belgische klant. De door MCS aanbevolen technologie is innovatief, krachtig en flexibel. Voor de verbinding naar het centraal supervisiesysteem via een privaat 3G netwerk worden de B+B SmartWorx industriële 3G routers ingezet. Hun robuustheid, betrouwbaarheid en modulariteit zijn van cruciaal belang in deze operationele installaties.”

Veilig remote beheer en optimalisatie dienstverlening met IIoT-enabled infrastructuur

De sleutel tot de IIoT-enabled drinkwaterinstallaties van Schneider Electric zijn de Industriële 3G routers van MCS.  Deze vormen een belangrijke barrière tussen het IT- en OT-netwerk. De uitgebreide firewall, routing, VLAN en VPN-functies van deze industriële 3G routers zijn essentieel voor het tot stand brengen van extra beveiligingslagen.

Thuis in energiebeheer

Schneider Electric is wereldwijd specialist op het gebied van energiemanagement en automatisering. Opgericht in 1830 is zij in ruim 180 jaar uitgegroeid tot de wereldleider van energiebeheerssystemen.

Security, veiligheid en goed bereik voorop

Schneider Electric en MCS werken samen op het gebied van veilig remote beheer, waarbij Schneider Electric gebruik maakt van de B+B SmartWorx UR5i industriële 3G routers Om optimaal bereik te hebben op locaties waar het netwerk wellicht wat minder sterk is heeft Poynting antennes geadviseerd.