Toegang tot de Priva-installatie via internet

Toegang tot de Priva-installatie via internet | Value Added IoT distributie | MCS

Eddy Boer, werkvoorbereider WTB bij de Gemeente Zoetermeer: “MCS heeft zelfs een software-applicatie ontwikkeld om de berichten die normaal via SMS verzonden werden om te zetten naar e-mail. Wij hebben momenteel de MME ingezet bij een rioolgemaal én een school.”

Telecomproviders beëindigen ondersteuning GSM datadienst

Verbindingen met Priva gebouwbeheersystemen worden traditioneel gemaakt middels analoge belmodems over vaste lijnen of GSM-modems. Door de digitalisering van het vaste telefoonnet werden modemverbindingen al steeds moeilijker. Aanvankelijk werd de oplossing het plaatsen van een GSM-modem. De telecomproviders gaan de ondersteuning van de GSM data-dienst, het zogenaamde CSD, beëindigen. Hierdoor zijn gebelde dataverbindingen over het GSM-net binnenkort óók niet meer mogelijk. Hoe kun je dan nog je bestaande apparatuur en installaties veilig en makkelijk op stand beheren?

MME: MCS Modem Emulator in combinatie met het SmartCluster

Het is nu eenvoudig om seriële Priva Hx-apparatuur te benaderen met de zogenaamde MME (MCS Modem Emulator). Zowel met TC Vision, TC Select als met het Service Center.

De oplossing is uitvoerig getest; met MCS zijn enkele aanpassingen en verbeteringen aangebracht. De oplossing staat nu prima en de gemeente is zeer tevreden. De Gemeente Zoetermeer heeft dan ook besloten de MCS Modem Emulators toe te gaan toepassen op alle locaties waar nu de GSM-modems met CSD-abonnementen aanwezig zijn.