Blockbax en MCS starten strategische samenwerking om complete en schaalbare IoT-oplossingen aan te bieden

Blockbax en MCS starten strategische samenwerking om complete en schaalbare IoT-oplossingen aan te bieden | Value Added IoT distributie | MCS

Na de digitalisering van mensen en werkplekken, zitten we inmiddels volop in de transitie om ook ‘dingen’ te digitaliseren. Deze Internet of Things (IoT) ontwikkeling wordt ondertussen omarmd door steeds meer bedrijven. Blockbax en MCS slaan de handen ineen om nog meer organisaties kennis te laten maken met IoT-toepassingen.

MCS draagt zorg voor de technische netwerkoplossing en het meetbaar maken van de data. Blockbax vult de IoT-oplossing aan door het inzichtelijk maken van deze data in hun IoT-platform met real-time analyses. Hierdoor kunnen gebruikers in één oogopslag betekenisvolle conclusies trekken en acties ondernemen. Nieuwe mogelijkheden zoals Smart Energy en Smart Industry liggen door deze samenwerking binnen handbereik voor ondernemingen.

Bedrijfsambities vervullen door IoT

IoT is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Steeds meer dingen, apparaten, gebouwen en werkplekken worden slim gemaakt en verbonden met internet. De basis vormt altijd een goed netwerk. Door een Private IoT-netwerk met sensoren krijgen organisaties steeds meer nieuwe inzichten. De sensordata wordt gevisualiseerd in een IoT-platform met overzichtelijke grafieken en dashboards. De data kan in één oogopslag geanalyseerd en beheerd worden door gebruikers. Hierdoor kunnen zij snel betekenisvolle conclusies trekken en alarmeringen koppelen aan datawaardes wanneer deze een zelf-ingestelde grens passeren.

De inzichten die sensordata geven aan gebruikers kunnen zo zorgen voor het behalen van een voorsprong op concurrenten. Veel IoT-toepassingen zijn daarnaast schaalbaar. Hierdoor worden kosten gereduceerd en de productiviteit verhoogd. Ook het verbeteren van klanttevredenheid kan worden gerealiseerd door het implementeren van IoT.

Samen kom je verder

Bas Piek, commercieel directeur MCS, over de samenwerking: “Ik ben erg blij met deze  samenwerking. Blockbax heeft op een unieke wijze een analytisch platform ontwikkeld dat grote en kleine organisaties in staat stelt om schaalbaar IoT-oplossingen uit te rollen en de data overzichtelijk te visualiseren en te analyseren. Hierdoor komen gebruikers tot betrouwbare managementinformatie. Een in Nederland ontwikkeld platform om trots op te zijn.

Dennis van den Bos, medeoprichter van Blockbax: “Ook wij zijn erg blij met deze samenwerking. MCS en Blockbax hebben een soortgelijke visie: complexe techniek simpel maken. MCS past deze visie toe op totaaloplossingen op het gebied van hardware en sensoren waarmee het naadloos aansluit op ons Low Code IoT Platform. Deze samenwerking stelt ons in staat end-to-end IoT-oplossingen te leveren en zo klanten compleet te ontzorgen.

Over Blockbax

Blockbax levert een Low Code IoT Platform voor de opslag, visualisatie, analyse en combinatie van real-time en historische data uit sensoren en/of meetsystemen. De Low Code opzet van het platform geeft domeinexperts zoals monteurs, elektrotechnici en ingenieurs de tools in handen om zelf data te vertalen naar waardevolle inzichten, zonder hiervoor te programmeren.

Het platform wordt door klanten als Enexis, Croonwolter&dros en Equans gebruikt voor de monitoring van diverse assets zoals gebouwen, tunnels en energiebronnen met als resultaat minder storingen, lagere onderhoudskosten en hogere klanttevredenheid.

www.blockbax.com

Over MCS

Complexe techniek simpel maken. Dat is onze missie. Zo kan iedereen zorgeloos gebruik maken van innovatieve IoT-oplossingen. En maken we sinds onze oprichting in 1997 het dagelijks werk en leven van mensen makkelijker, veiliger en duurzamer.

Dat doen wij door samen te werken met zorgvuldig gekozen partners. Wij ondersteunen hen in het opzetten en leveren van succesvolle Managed loT-oplossingen en veilige Private netwerken. Op die manier wordt onze jarenlange vakkennis verbonden met de kennis van partners in veel verschillende sectoren. Ook bieden wij de benodigde hardware en softwarecomponenten voor deze netwerken.