Een nieuw avontuur

Een nieuw avontuur | Value Added IoT distributie | MCS

| John van Nijnatten

Ik zal meteen maar met de deur in huis vallen; na 27 jaar ga ik MCS verlaten. Als jong broekie van 28 met nauwelijks enige werkervaring, heb ik samen met Martin Wildeboer MCS opgericht.

Altijd zal mij de beginfase bijblijven, waar je als een soort musketiers – met geen cent te makken – de wereld probeert te veroveren. In ons geval met GSM-gateways (SIM-boxen) en al heel snel met Machine-to-Machine technologie.

Vele MCS’ers hebben er mede voor gezorgd dat wij daarna als bedrijf volwassen zijn geworden. Van start-up naar scale-up zouden ze nu zeggen.

Groeistrategie met overnames

Martin is er zo’n 7 jaar geleden uitgestapt. Ik ben weloverwogen doorgegaan met een nieuwe directie (Jan van Rossum en Bas Piek) en een flinke groeistrategie. Dat hebben we vervolgens behoorlijk waargemaakt.

Extra impuls door Addtech

Met daarbij toch wel een extra benoeming voor 2 grote momenten die de ‘volgers van MCS’ vast bekend zijn. Als eerste is MCS vorig jaar onderdeel geworden van de Addtech groep. Het heeft MCS een extra impuls en meer slagkracht gegeven.

Grootste antenneleverancier in Benelux

Dat heeft onlangs geresulteerd in het tweede ‘grote moment’, namelijk de toevoeging van antenne-specialist DDS Electronics onder de MCS Europe Groep. Het maakt MCS, naast IoT en Private 5G expert, in één keer de grootste en meest specialistische antenneleverancier in de Benelux. Iets wat onze bestaande klanten zeker zullen waarderen.

Kortom, over MCS hoef ik mij geen zorgen meer te maken. Ik heb sowieso de laatste jaren in de praktijk al ervaren dat een stapje terug van de oprichter het bedrijf juist verder kan helpen in de weg omhoog. Daarom heb ik er het volste vertrouwen in dat MCS ook in de toekomst aan de wieg zal blijven staan van vele mooie IoT-oplossingen.

Con te partiro

Voor mij zit mijn ‘job’ erop. Ik kan niet anders zeggen dat ik dit met enorm veel drive en plezier heb gedaan, maar dat ik er ook naar uit zie om een ander hoofdstuk toe te voegen aan mijn leven.

Wat dat precies gaat zijn? Dat doet me denken aan een avontuur vlak voor de geboorte van onze eerste dochter (ondertussen 22 jaar geleden). Tijdens een vakantie op Rhodos kwam ik een excentrieke kapitein tegen die ons een weekje meenam op zijn machtige zeilboot naar de zonnige Griekse eilanden.

Telkens als we vertrokken vanaf een eiland namen we afscheid met het prachtige nummer Con te partiro van Andrea Bocelli. Het staat voor mij symbool voor vertrekken en nieuwe avonturen omarmen met je naasten. Iets wat me toepasselijk lijkt nu ik MCS ga verlaten!

Dank aan iedereen die bijgedragen heeft aan zoveel mooie MCS-jaren en veel luisterplezier!

John van Nijnatten