Een vliegende start: mijn eerste klantenbezoek bij MCS

Een vliegende start: mijn eerste klantenbezoek bij MCS | Value Added IoT distributie | MCS

| Daan van Vuuren

Vorige week ben ik als Junior Technical Support Engineer gestart bij MCS. Na slechts een week aan boord kreeg ik al de kans om met Product Specialist Managed IoT Frank Olsthoorn een bezoek te brengen aan een van de trouwe MCS-klanten, EBO van Weel.

Direct theorie in praktijk brengen

Ik had verwacht dat mijn eerste weken bij MCS zouden bestaan uit een theoretische deep dive in de IoT-materie. Maar niets was minder waar! Samen met onze antennepartner Poynting trokken Frank en ik naar Rhoon om EBO van Weel te ondersteunen in hun Auto-DRIP oplossing voor weginspecteurs (WIS) van o.a. Rijkswaterstaat en provincies. Klaar om de theorie in de praktijk te brengen.

Innovatie verkeerssystemen voor weginspecteurs

EBO van Weel ontwikkelt innovatie verkeerssystemen waarmee de WIS vanaf een veilige locatie zijn voertuig kan aansturen en wijzigen. Ook kan de precieze locatie van de WIS gevolgd worden in een applicatie.

Impact van IoT op organisaties

Samen met Frank en Poynting hebben wij de huidige oplossing van EBO van Weel onder de loep genomen om te zien hoe hun ervaring verbeterd kan worden. Door dit locatiebezoek kreeg ik direct een goed beeld van de impact van IoT op bedrijfsprocessen en digitalisering.

Added value door luisteren naar klantbehoeften

Dit bezoek was voor mij meer dan alleen kennismaking met een MCS klant. Het liet mij zien hoe belangrijk het is om te luisteren naar de klantbehoeften, ook als support engineer. Het gaat niet alleen over het leveren van een product of dienst, maar over het creëren van waarde en het ondersteunen van de klanten.

Ik ben benieuwd wat de toekomst bij MCS mij nog meer gaat brengen!