Antennes met 4G en WiFi vergroten de veiligheid van weginspecteurs

Antennes met 4G en WiFi vergroten de veiligheid van weginspecteurs | Value Added IoT distributie | MCS

Hoe kan een antenne de veiligheid van een weginspecteur (WIS) vergroten? Bij EBO van Weel hebben zij hier uitgebreid onderzoek naar gedaan.

Zij gebruiken een Poynting Puck-5 antenne voor een nauwkeurige GPS-locatie van de WIS en een stabiele WiFi verbinding van het voertuig. Hierdoor kan de WIS vanaf een veilige locatie zijn drip aansturen en wijzigen.

KANS OP AANRIJDING het GROOTST IN EERSTE MINUTEN

In de eerste minuten is de kans op een aanrijding voor de WIS het grootst. De WIS moet zo snel mogelijk naar een veilige locatie, vaak op meer dan 5 meter afstand van het voertuig. Daarom was het voor EBO van Weel van groot belang om een goed WiFi signaal te hebben in het vernieuwde dripsysteem van Rijkswaterstaat.

Hiervoor heeft Justin Koster, specialist in traffic software bij EBO van Weel, diverse antennes uitgebreid getest op hun GSM, 4G en WiFi signaal. De Poynting Puck-5 antenne kwam als absolute winnaar uit de test. Justin: “Met de Poynting Puck-5 antenne kon ik 50-100 meter van het voertuig vandaan lopen en had ik nog steeds een WiFi signaal. Het goede GPS en WiFi signaal van deze antenne is een stuk sterker dan van de antenne die wij hiervoor gebruikten. De Poynting Puck-5 voldeed aan al onze eisen.

Mercedes onder de antennes

EBO van Weel heeft een applicatie gebouwd waarin Rijkswaterstaat de WIS kan volgen. Door de nauwkeurigheid van het GPS signaal kun je de voertuigen echt zien rijden in de applicatie. En als de WIS een weg afsluit, kan je precies zien op welke rijstrook hij staat. Die nauwkeurigheid was voor Rijkswaterstaat ook heel belangrijk.

EBO van Weel is altijd kritisch op kwaliteit van de geleverde onderdelen van de oplossing. Zo hebben klanten betere systemen met minder storingen. “De Poynting antenne past hier precies in omdat de kwaliteit zo goed is. Het is de Mercedes onder de antennes.

Veiligheid WIS sterk verbeterd door sterk WiFi-signaal antenne

Sinds januari 2020 draaien er 150 antennes in de inspectievoertuigen. De Poynting Puck-5 antennes kunnen 24/7 verbinding maken met de applicatie van EBO van Weel. Ook de veiligheid van de WIS is sterk verbeterd door het goede WiFi-signaal van de antenne. In 80% van de gevallen is de WIS als eerste ter plaatse. Die zet zijn auto schuin op de rijstrook en doet zijn drip omhoog.

Een aantal jaar geleden had hij voor alle attributen, zoals een mobiele zwaaibalk, dripsysteem en mobiele werkplek, losse tablets die hij vanuit zijn auto moest aansturen. EBO van Weel heeft opnieuw nagedacht over de auto. Nu werken alle attributen via een app op de smartphone of tablet van de WIS. Hierdoor kan hij zijn auto op de rijstrook zetten, de signalering aan doen en daarna direct uitstappen en een veilige plek opzoeken.

MEER INFORMATIE

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van Managed IoT-oplossingen voor jouw organisatie? Neem dan contact op met ons verkoopteam. Zij kunnen je alles vertellen en de opties met je doornemen.