MCS neemt DDS over, dé antennespecialist in Nederland

MCS neemt DDS over, dé antennespecialist in Nederland | Value Added IoT distributie | MCS

| John van Nijnatten

Onlangs heeft MCS de firma DDS Electronics overgenomen. DDS Electronics is wellicht al bekend bij sommige van onze klanten omdat zij dé specialist in antennes zijn in Nederland.

Antenne- en antennekabel customization

De kracht in de combinatie MCS/DDS zit hem niet alleen in het kunnen leveren uit voorraad van een eigen merk antennes, kabels en connectoren. Toegevoegde waarde zit vooral ook in het op maat maken van antennes en antennebekabeling.

Customization is de specialiteit van het DDS huis en is al mogelijk bij lage aantallen. De juiste machines en mensen om dit te doen zijn allemaal lokaal in Nederland aanwezig. Hierdoor zijn de levertijden heel kort.

Anticiperen op toenemende vraag naar antennes

Al bijna 20 jaar werken MCS en DDS samen. Beide eigenaren, Ad van Haperen (DDS) en ik, John van Nijnatten, kennen elkaar dus al lang.

Toen wij daarom vorig jaar tijdens één van de MCS 25 jaar bootuitstapjes met elkaar aan de praat raakten over een verdere en innigere samenwerking, was dat al vrij snel een ‘no brainer’ voor ons beiden. Want naast de goede samenwerking en culturele match, passen antennes heel erg goed bij MCS en haar klanten. Denk bijvoorbeeld aan organisaties die 4G/5G routers en/of LoRa toepassingen bestellen.

Verder verwachten wij dat de vraag naar antennes alleen maar zal toenemen in de toekomst. Dit komt met name omdat 5G karakteristieken uitdagend zijn om zowel indoor als outdoor een goede dekking te hebben.

Krachten bundelen

MCS heeft natuurlijk al veel ervaring met antenne- en radiotechnologie. Wij hebben radio engineers in dienst die vaak metingen doen voor onze klanten, vooral op Private LTE/5G vlak. Maar met regelmaat wordt hun kennis ook ingeschakeld voor publieke netwerken.

De combinatie van deze radio-kennis met de kracht van DDS zoals het op maat maken van de juiste antenne voor de IoT-toepassing, zal voor onze klanten een krachtige aanvulling zijn om hun IoT-applicatie succesvol uit te rollen.

Maak kennis

Op 14 december organiseert MCS de jaarlijkse ‘Meten=weten’ sessie. Daarin staat o.a. het belang en de werking van antennes centraal. Natuurlijk zal er ook aandacht besteed worden aan wat het maatwerk van MCS met DDS voor jullie kan betekenen. Het is een uitgesproken mogelijkheid om jouw kennisniveau over de antenne-technologie te vergroten. Inschrijven en aanwezig zijn is gratis.