MCS en de Oekraïne

MCS en de Oekraïne | Value Added IoT distributie | MCS

| John van Nijnatten

Allemaal zijn we overdonderd door de brute oorlog die Poetin is begonnen. Het treft ons allemaal en zal de komende periode veel impact gaan hebben op onze persoonlijke en zakelijke levens. Maar als eerste treft het natuurlijk de inwoners van de Oekraïne zelf. Die zitten momenteel in de vuurlinie en/of zijn massaal op de vlucht.

Onze banden met de Oekraïne zijn altijd actief geweest, voornamelijk dankzij één medewerker binnen onze firma. Veel MCS klanten zullen bekend zijn met Timo Medvedev. Timo, geboren in de Oekraïne, is al sinds 2000 werkzaam bij MCS en is ons multi-talent. Veel klanten zullen hem kennen omdat hij ze technisch geholpen heeft. Timo is ook onze software engineer, die gespecialiseerd is in het schrijven van embedded EDGE software voor diverse hardware producten. Timo doet dit niet alleen, hij werkt samen met een Team van ontwikkelaars uit de Oekraïne.  Je kunt je voorstellen dat zijn en onze betrokkenheid bij hetgeen zich nu afspeelt in de Oekraïne groot is.

We hebben Timo gevraagd hoe we het beste kunnen ondersteunen. Momenteel is de steun aan de lokale bevolking het hardst nodig, omdat zij letterlijk dagelijks strijd leveren tegen de Russen. De Nationale Bank van de Oekraïne heeft hiervoor een speciaal nummer voor opengesteld. Als MCS hebben we hieraan gedoneerd. De donaties worden o.a. besteed aan het opvangen van gewonden mensen en het uitdelen van voedsel aan de achtergebleven bewoners.

Wellicht wil jij zelf ook rechtstreeks doneren aan de Nationale Bank van de Oekraïne en daarmee de lokale bevolking ondersteunen met hun strijd tegen de Russische invasie?

Ga dan naar

https://bank.gov.ua/en/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

Dit zijn beelden van 8 maart 2022 van het dorp vlakbij Kiev waar een deel van Timo’s familie verblijft en waar volop strijd geleverd wordt.