MCS en de installatie van een NB-IoT-oplossing in het T-Mobile Innovation Center

MCS en de installatie van een NB-IoT-oplossing in het T-Mobile Innovation Center | Pushing the limits of communication technology | MCS

| Bas Piek

MCS is deze keer op bezoek bij het T-Mobile Innovation Center in stadion Galgenwaard in Utrecht. IoT is een populaire term die veelvuldig wordt gebruikt. Toch voelt het voor veel organisaties nog steeds als een ver-van-mijn-bed-show. En dat is ontzettend jammer, want IoT biedt veel kansen voor bedrijven, zowel MKB als grootzakelijk.

T-Mobile Innovation Center in hart FC Utrecht

Om klanten en partners van T-Mobile de mogelijkheden van o.a. IoT te laten zien en ervaren, heeft T-Mobile hun eigen Innovation Center gebouwd. Als partner van T-Mobile ondersteunt MCS hen in het uitrollen van een NB-IoT-oplossing in dit center. Samen met mijn collega Marc Vekemans trok ik naar het hart van FC Utrecht, de Galgenwaard, voor een bezoek aan het Innovation Center!

T-Mobile heeft in dit stadion een center waar hun klanten en partners alle mogelijke vormen van communicatie kunnen ervaren. Het ontbreekt in deze ruimte werkelijk aan niets. Naast 5G en uiteraard 4G, mobiele, vaste en vast-mobiele oplossingen, is er ook ruimte voor IoT-oplossingen. Daar komen wij voor.

MCS Private Connect SensDesk in T-Mobile Innovation Center in stadion Galgenwaard

Wij gaan een Private Connect SensDesk-oplossing aansluiten. Zo kan T-Mobile haar NB-IoT oplossing in de vorm van echt werkende user cases demonstreren.

Private Connect SensDesk sluit naadloos aan op wensen T-Mobile

Marc en ik waren op bezoek bij Leen en Bas van T-Mobile, die ons verwelkomen met een goede bak koffie. In de aanloop naar deze demo-opstelling zijn er een aantal gesprekken gevoerd. In deze gesprekken hebben wij, samen met het T-Mobile team dat verantwoordelijk is voor B2B IoT, gekeken naar interessante use cases die T-Mobile kunnen helpen om IoT laagdrempelig in de markt te zetten.

MCS Private Connect SensDesk installeren in T-Mobile Innovation Center

Uit deze gesprekken is een Private Connect SensDesk-oplossing gekomen. Deze oplossing werkt zowel op NB-IoT als op LTE (4G). Daarnaast is Private Connect Sensdesk onze plug en play IoT-oplossing die als dienst verkocht wordt. Een complete oplossing van sensor tot dashboard, die uitstekend werkt met T-Mobile NB-IoT. Dit alles sluit perfect aan op de wensen van T-Mobile om haar klanten te voorzien van laagdrempelige IoT-oplossingen.

NB-IoT en LTE use cases

We hebben vandaag drie use cases geïnstalleerd, namelijk:

  1. Een NB-IoT Gateway die in het Innovation Center de CO2, temperatuur en luchtvochtigheid meet.
  2. Een LTE Gateway die in de serverruimte van het Innovation Center beweging, deurcontact (deur open/dicht) en temperatuur meet.
  3. Een LTE Gateway die in de skybox straks bij wedstrijden de temperatuur en CO2 meet.

MCS Private Connect SensDesk apparaten in T-Mobile Innovation Center

Alle data komt samen in een Sensdesk T-Mobile dashboard dat in het Innovation Center zichtbaar is. De gastheer, Hans van der Ham, kan deze IoT-oplossing in zijn presentaties voor klanten en partners demonstreren.

Wij zijn erg trots op deze samenwerking met T-Mobile. Het Innovation Center in stadion Galgenwaard is een prachtige plek waar onze oplossingen tastbaar worden. Neem er gerust een keer een kijkje! We hopen in de nabije toekomst veel T-Mobile klanten te faciliteren met succesvolle NB-IoT-oplossingen.

Meer informatie

Wil jij meer informatie over Private Connect Sensdesk? Neem dan eens een kijkje op www.sensdesk.nl. Hier vind je veel informatie over deze dienst. Wil je het T-Mobile Innovation Center zelf bezoeken? Je kunt hier een afspraak maken.