MCS en Smart Week of IoT

MCS en Smart Week of IoT | Pushing the limits of communication technology | MCS

| John van Nijnatten

Wat kun je met Internet of Things (IoT)? Deze vraag is me vaak gesteld. En soms met de cynische toevoeging: staat IoT niet gewoon voor ‘I only Talk’. Veel praten, weinig concreet, het zal wel over waaien.

MCS

Maar dit soort opmerkingen hoor ik steeds minder. Want IoT, of ‘Het internet der dingen’ op zijn Nederlands, representeert een nieuwe technologische fase. Een waarin het internet niet alleen door mensen wordt gebruikt, maar ook door apparaten zelf. Zonder menselijke inmenging.

Tijd daarom voor een complete update over deze belangrijke technologische evolutie! In de week van 20-23 april gaan MCS & haar Partners jullie meenemen in de wereld van IoT tijdens de ‘Smart Week of IoT’. Natuurlijk doen we dat digitaal. In kort maar krachtige en inspirerende online sessies.

Er zijn 4 belangrijke redenen waarom je je wilt aanmelden:

1. Inspiratie tijdens thema-sessies

De Smart Week of IoT zal je inspireren. IoT is een ‘container-begrip en daarom hebben wij het opgedeeld in concrete themasessies. Over Smart Building, Smart Energy, Smart Infra, Private 4G/5G en ‘Van ICT naar IoT system integrator’.

Kies het thema wat het beste bij je past. Zodat je zeker weet dat je niet naar een ‘container-uitleg’ zit te luisteren, maar juist specifieke en concrete informatie zult horen. Geen tijdverspilling, maar juist direct toepasbaar in een voor jouw relevant onderwerp.

2. Samenwerking door sterke Partners

Zonder intensieve samenwerking zijn IoT-oplossingen lastig te realiseren. De Smart Week of IoT is een voorbeeld van hoe bedrijven de krachten kunnen bundelen om wél succesvol te zijn. Alle sprekers en organisaties begrijpen dat kennisdeling en samenwerking de sleutel tot succes is.

Visionaire sprekers, afgewisseld met concrete praktijkvoorbeelden, worden in elke sessie aan elkaar gekoppeld. Fabrikanten, influencers en MCS Partners die elke dag weer IoT cases uitrollen. Er is een geweldige lijst met bedrijven en sprekers die je daarom meenemen en laten zien hoe samenwerking tot succes leidt.

3. Techniek update van de IoT-experts

Presentaties tonen met mooie beloftes kan iedereen. Maar hier spreken de echte IoT-experts. Mensen die elke dag weer in de ‘modder staan met hun poten’ om succesvolle IoT-oplossingen uit te rollen. Ze nemen je mee in technieken als (Private) LoRa, NB-IoT en (Private) 5G.

Ze laten je zien hoe je ‘remote’ duizenden sensoren kunt managen. En tonen aan hoe je de data van al die sensoren en machines die tot je beschikking komen, slim kunt maken en voor je kunt laten werken. Dat gebeurt via IoT-applicatie platformen met bijvoorbeeld Machine Learning en kunstmatige intelligentie mogelijkheden.

De IoT-experts weten waar ze over praten. En het mooiste is dat jij hen live vragen kunt stellen tijdens de Q&A’s. Over hun ervaringen, toekomstverwachtingen en alle andere vragen die voor jou belangrijk zijn.

4. ICT-markt raakt verzadigd, IoT-markt is sterk groeiend

Misschien wel het belangrijkste – nu is het moment om in te stappen met IoT. Een deel van onze Partners richt zich op ICT-oplossingen. Denk aan werkplekbeheer, cloud- en/of mobiele telefonie of soms ook met specifieke verticals zoals track & trace-oplossingen. Dit hebben ze met succes gedaan. En daar kunnen ze trots op zijn! De goede ICT-infrastructuur bleek één van de pijlers te zijn tijdens de coronacrisis om de werkgelegenheid op peil te houden.

Maar inmiddels is de meeste ICT wel goed geregeld. Het is een verzadigde markt aan het worden met veel spelers en alsmaar lagere marges. Innoveren in IoT mag daarom geen bijzaak meer zijn. Sterker nog, het zou noodzaak en wellicht zelfs hoofdzaak moeten worden. En MCS kan je daarbij helpen. Want wij geloven er heilig in dat IoT straks onderdeel is van elke ICT-onderneming. Misschien wordt het wel IoCT?

Mis daarom deze kans niet! Zorg dat je aanhaakt in de groeiende en wondere wereld van IoT. We ontmoeten je graag tijdens de ‘Smart Week of IoT’.