MCS en het New Work project in The Beacon (Antwerpen)

MCS en het New Work project in The Beacon (Antwerpen) | Pushing the limits of communication technology | MCS

| Sofie

Sinds september 2020 heeft MCS deelgenomen aan het New Work project in The Beacon in Antwerpen. Het gebouw van The Beacon was van september 2020 tot en met juni 2021 een proefgebouw om nieuwe technologieën te testen. Deze nieuwe technologieën zorgden leverden een positieve bijdrage aan de gezondheid, het welzijn en de productiviteit op de werkvloer.

Een Private LoRa-netwerk draagt bij aan de gezondheid op de werkvloer in The Beacon

Voor het New Work project heeft MCS gekozen om een Private LoRa Netwerk te testen voor bedrijven die graag IoT-toepassingen willen inzetten. Het doel was om hen efficiënter en effectiever te laten werken. Op dit Private LoRa netwerk werden verschillende slimme sensoren voor Smart Building aangesloten. Deze sensoren verzamelden data voor slimmer gebouwbeheer. De data komt samen in een speciaal ontwikkeld dashboard.

Door het analyseren van de data kreeg The Beacon een duidelijk inzicht in het gebouwbeheer. Dit droeg onmiddellijk bij aan de gezondheid, het welzijn en de productiviteit op de werkvloer.

NEW WORK – De veilige & slimme werkplek

Bekijk de video hieronder waarin je ontdekt hoe gemakkelijk en gebruiksvriendelijk het was om een Private LoRa Netwerk te installeren in het gebouw van The Beacon!

Pitchsessies georganiseerd door The Beacon

MCS kreeg de opportuniteit om haar technologie aan de hand van pitchsessies te presenteren. Zo kregen we de mogelijkheid om onze technologie te delen met managers van de partnerorganisaties van The Beacon. Waaronder een belangrijk Belgisch havenbedrijf, een paar belangrijke namen vanuit de vastgoedsector, bouwbedrijven en de externe dienst voor preventie & bescherming op het werk!

De ideale manier om deze personen warm te maken voor het installeren van hun eigen Private LoRa Netwerk.

Meer weten

Wil je ook graag jouw gebouw Smart maken? Met onze checklist helpen je op weg om te starten met slim gebouwbeheer in je bedrijf!

Samen de mogelijkheden doornemen voor jouw organisatie? Neem contact met ons op. We helpen je graag!