MCS en het New Work project in The Beacon (Antwerpen)

MCS en het New Work project in The Beacon (Antwerpen) | Pushing the limits of communication technology | MCS

| Sofie

Sinds september neemt MCS deel aan het New Work project in The Beacon in Antwerpen. Het gebouw van The Beacon is van september 2020 tot en met eind februari 2021 een proefgebouw om nieuwe technologieën te testen. Deze nieuwe technologieën zorgen ermee voor om een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheid, het welzijn en de productiviteit op de werkvloer.

Een Private LoRa-netwerk draagt bij aan de gezondheid op de werkvloer in The Beacon

Voor het New Work project heeft MCS gekozen om een Private LoRa Netwerk te testen voor bedrijven die graag IoT-toepassingen willen inzetten. Het doel is om hen efficiënter en effectiever te laten werken. Op dit Private LoRa netwerk worden verschillende slimme sensoren voor Smart Building aangesloten. Deze sensoren verzamelen data voor slimmer gebouwbeheer. De data komt samen in een speciaal ontwikkeld dashboard.

Door het analyseren van de data krijgt The Beacon een duidelijk inzicht in het gebouwbeheer. Dit draagt onmiddellijk bij aan de gezondheid, het welzijn en de productiviteit op de werkvloer.

NEW WORK – De veilige & slimme werkplek

Bekijk de video hieronder waarin je ontdekt hoe gemakkelijk en gebruiksvriendelijk het is om een Private LoRa Netwerk te installeren in het gebouw van The Beacon!

Pitchsessies georganiseerd door The Beacon

MCS kreeg de opportuniteit om haar technologie a.d.h.v. pitchsessies te presenteren. Zo kregen we de mogelijkheid om onze technologie te delen met managers van de partnerorganisaties van The Beacon. Waaronder een belangrijk Belgisch havenbedrijf, een paar belangrijke namen vanuit de vastgoedsector, bouwbedrijven en de externe dienst voor preventie & bescherming op het werk!

De ideale manier om deze personen warm te maken voor het installeren van hun eigen Private LoRa Netwerk.

Meer weten

Wil je ook graag jouw gebouw Smart maken? Met onze checklist helpen je op weg om te starten met slim gebouwbeheer in je bedrijf!

Samen de mogelijkheden doornemen voor jouw organisatie? Neem contact met ons op. We helpen je graag!