MCS neemt deel aan New Work project in België

MCS neemt deel aan New Work project in België | Value Added IoT distributie | MCS

Van september 2020 tot en met juni 2021 werd het New Work project in The Beacon in Antwerpen uitgevoerd. MCS was geselecteerd om onze technologieën kenbaar te maken in dit project. Het gebouw The Beacon was opengesteld als proeftuin om nieuwe technologieën te testen. Deze technologieën moesten een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid, het welzijn en de productiviteit op de werkvloer.

Het project was een partnerschap tussen de vastgoedsector en de technologiesector. Tijdens het proces werden in The Beacon drie cruciale randvoorwaarden bestudeerd. Privacy, security en communicatie. Hierover is ook een rapport met aanbevelingen geschreven.

Efficiënter en effectiever werken door New Work project

In dit project gebruikten wij onze IoT kennis om een Private LoRa netwerk te testen voor organisaties die IoT toepassingen willen inzetten. Het doel was om hen efficiënter en effectiever te laten werken. Op dit Private LoRa netwerk werden verschillende slimme sensoren aangesloten. Deze sensoren verzamelden data voor slimmer gebouwbeheer. De data kwam samen in een speciaal ontwikkeld dashboard. Door het analyseren van de data kreeg The Beacon een duidelijk inzicht in het gebouwbeheer. Dit droeg onmiddellijk bij aan de gezondheid, het welzijn en de productiviteit op de werkvloer.

De technologie werd getest op gebruikersacceptatie. Het New Work project gaf antwoord op o.a. de volgende vragen:

  • Hoe gaan mensen om met deze technologie op kantoor?
  • Hoe kan de efficiëntie en het gebruik van deze technologie worden verhoogd?
  • Wat moeten we doen om er voor te zorgen dat de technologie een significante impact kan hebben?

Video

Ontdek in deze korte video hoe MCS heeft bijgedragen aan de gezondheid, het welzijn en de productiviteit op de werkvloer in The Beacon in Antwerpen.

Smart Building als oplossing voor covid-19 uitdagingen

Nu het normale kantoorleven zich stilaan terug hervat, is het helaas niet meer zoals vroeger. Mondmaskers, desinfecterende gel en handschoenen zijn ondertussen ingeburgerd. Om de werkvloer helemaal weerbaar te maken is er meer nodig, voor nu en in de toekomst. Technologie speelt hier een belangrijke factor in. The Beacon wilde een voortrekker in deze materie zijn.

Het coronavirus brengt voor veel organisaties uitdagingen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de spreiding van werknemers op minimaal 1,5 meter of het tellen van mensen op een locatie. Smart Building is een technologie die oplossingen biedt voor deze uitdagingen. The Beacon wilde met dit project voorbereid zijn op eventuele nieuwe gezondheidsrisico’s. Onze netwerktechnologie ondersteunde hen hierbij om deze risico’s te vermijden.

Samenwerken met partners

Als partner van het project New Work keken wij uit naar de technologieën die worden getest. Ook zagen wij uit naar de kans om samen te werken met diverse organisaties.

Wij hebben al meerdere Smart Building projecten opgeleverd in de afgelopen jaren. Benieuwd naar deze projecten? De IME Meindl en Schiphol klantcases kun je downloaden. Hierin vind je alle informatie over de projecten die wij samen met onze partners bij klanten hebben uitgerold.

Over The Beacon

The Beacon is een business- en innovatiehub met kantoren en diensten voor ontwikkelaars van Internet of Things (IoT)-oplossingen die zich bevindt in de Sint-Pietersvliet in Antwerpen. In The Beacon worden alle spelers in de IoT-keten samengebracht: van kleine tot grote IoT-bedrijven en baanbrekende onderzoekers.

Smart Building whitepaper

Deze whitepaper legt het concept Smart Building stap voor stap uit. Het gaat in op de verschillende toepassingen en voordelen van slim gebouwbeheer. Daarnaast wordt de veiligheid en de infrastructuur
van Smart Building behandeld. Ook vind je een uitgebreid stappenplan met alle zaken waar je rekening mee moet houden als je hebt besloten dat je gaat starten met slim gebouwbeheer.

Vraag de whitepaper aan

Meer informatie

Wil je meer weten over onze deelname aan het New Work project in België? Of ben je geïnteresseerd in jouw eigen Smart Building? We vertellen je er graag meer over! Neem hier contact met ons op.

Wil je meer informatie over de Private LoRa netwerktechnologie? Vraag dan onze LPWAN whitepaper aan. Hierin vind je alle informatie over de verschillende LPWAN netwerken, waaronder Private LoRa.