Zorg & ICT in charge of the future

Zorg & ICT in charge of the future | Value Added IoT distributie | MCS

| Marc Vekemans

…en gelukkig zijn er Private LTE en 5G-netwerken!

Afgelopen week heb ik mij weer laten inspireren op de Zorg & ICT beurs in het Jaarbeursgebouw in Utrecht.

Ruim 200 exposanten presenteerden daar nieuwe en bestaande oplossingen om de zorg weer een stapje verder te brengen. In welk domein je dan ook werkzaam bent.

Digitalisering is noodzaak voor de zorg

Of het nu gaat om verlagen van de werkdruk, dwaaldetectie, slimme verlichting, medicijngebruik, zelfredzaamheid, alarmering, zorgcommunicatie, IoT, werken in de cloud, robotisering, het was er allemaal te vinden.

Dr. Helen Mertens van Maastricht UMC+ had het als spreker over digitaal innoveren om te transformeren. “Slimme, digitale zorg biedt ongekende mogelijkheden. Maatschappelijke ontwikkelingen, technologische mogelijkheden, krapte op de arbeidsmarkt en de steeds verder oplopende zorgkosten maken van digitalisering niet enkel een wens, maar noodzaak”. En daar wordt de spijker op de kop geslagen.

Goed fundament is cruciaal

Maar om dat te kunnen realiseren, moet het fundament goed zijn. En ik herken één van de onderdelen uit dit fundament: connectiviteit. Hoe mooi je oplossingen en toepassingen ook zijn, wanneer door een haperende of gebrek aan connectiviteit een alarm niet aankomt of een client onvindbaar is geworden, dan valt alles als een kaartenhuis om. Daar gaat je mooie toepassing.

Helaas is het nog geen gemeengoed dat organisaties starten met het basisfundament voor bedrijf- of missie kritische communicatie in een toekomst vaste drager. Dit zodat het mee kan groeien met de organisatie en haar ontwikkelingen.

Altijd en overal connectiviteit met Private LTE en 5G

Wanneer je ervan uitgaat dat anno 2023 er standaard altijd en overal connectiviteit is, in welke vorm dan ook, dan kom je echt bedrogen uit. Denk bijvoorbeeld aan de grootschalige telefoniestoring in april dit jaar waardoor o.a. 112 en ziekenhuizen slecht of zelfs helemaal niet telefonisch bereikbaar waren.

Met Private LTE en 5G netwerken heb je wel de garantie dat er altijd en overal connectiviteit is. Onze strategische Private LTE partners kunnen jou onafhankelijk adviseren over die connectiviteitslaag. En uiteraard kan je ook direct met mij contact opnemen.

De zorg vooruit helpen en ontlasten

Al met al heeft de beurs mij veel gebracht. Het is goed om te zien hoe hard er gewerkt wordt aan oplossingen om de zorg vooruit te helpen en te ontlasten. Hierdoor komt er weer meer tijd vrij voor aandacht aan cliënt of patiënt.

Het was ook leuk en informatief om weer bij te praten met onze partners, fabrikanten en collega’s in het vak. Kortom, een aanrader voor de volgende editie. Ik ga er zeker weer een kijkje nemen!

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van 5G of LTE voor jouw organisatie? Neem contact met ons op. Aan de hand van jouw wensen kijken wij samen naar de mogelijkheden voor jouw organisatie.