Klimaatinstallaties op afstand veilig aansturen en beheren verbeterd service naar klanten

Klimaatinstallaties op afstand veilig aansturen en beheren verbeterd service naar klanten | Value Added IoT distributie | MCS

Smart Building is een term die je nu veel hoort. Maar werktuigbouwkundig en elektrotechnisch installateur Breman maakt al jaren gebruik van techniek om het energietransport in een gebouw te reguleren. Zij installeren, monteren en onderhouden binnenklimaat installaties in grote gebouwen zoals ziekenhuizen, gevangenissen en kantoren. Door gebruik te maken van het SmartCluster 3.0 kunnen zij deze installaties op afstand in beeld brengen, aansturen en updaten.

SMARTCLUSTER MAAKT WERK MAKKELIJKER

De belangrijkste redenen voor Breman om gebruik te maken van het SmartCluster waren de gebruiksvriendelijkheid en de veiligheid. Rene Prins, manager M&R bij Breman, vertelt: “SmartCluster maakt ons werk een stuk makkelijker. We wilden een systeem hebben van waaruit je eenvoudig een modem kunt configureren. Bij de meeste leveranciers merkten we dat je toch heel veel handelingen moest doen om die tunnel in het modem te krijgen. Bij SmartCluster is het een kwestie van de configuratie inschieten en klaar. Het gebruiksgemak is perfect!

SERVICE VERBETEREN DOOR BETROUWBAAR SMARTCLUSTER

Inmiddels beheert en bewaakt Breman ongeveer 500 installaties over heel Nederland. Breman vindt dat het SmartCluster boven verwachting werkt. Rene: “Vanaf dag één draait het en het is nog nooit uitgevallen. Het is echt storingsongevoelig. We hebben hierdoor ook onze service naar onze klanten kunnen verbeteren. Voorheen logden we in via onbeveiligde verbindingen en waren de installaties rechtstreeks gekoppeld aan het internet. Met SmartCluster hebben wij een veiligere omgeving gemaakt voor onze installaties.

Breman verwacht dat er in de toekomst veel meer op ruimteniveau gekeken gaat worden bij gebouwbeheer. Zo kan de energiestroom per ruimte worden bepaald en kan deze ook per ruimte worden geregeld. Er komen meer ruimte specifieke inzichten en daar moeten bedrijfsprocessen op worden ingeregeld.

Meer weten

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor remote routerbeheer in jouw organisatie? Neem contact met ons op. Wij denken graag met je mee.