Op afstand bedienbare koelinstallaties zorgen voor betere klantrelaties en serviceverlening

Op afstand bedienbare koelinstallaties zorgen voor betere klantrelaties en serviceverlening | Value Added IoT distributie | MCS

Lord Kelvin zei het al in de 19e eeuw: “If you can’t measure it, you can’t improve it”. Dit is ook de overtuiging van Cool Industries. Zij zijn specialist in koelinstallaties voor o.a. de foodsector, kunststofverwerkende industrie en compressorkoeling. Deze koeltorens koelen processen, vloeistoffen, gassen en machines in de industrie. Door gebruik te maken van WebAccess DMP kunnen zij deze koelinstallaties op afstand bedienen, monitoren en updaten.

Op afstand inloggen met WebAccess DMP is goud waard

Voor Cool Industries was het belangrijk om een grote toegevoegde waarde te bieden voor hun klanten. Door bijvoorbeeld energiebesparing en lagere onderhoudskosten. Maar vooral door via continue monitoring te meten wat de koelinstallaties precies doen bij de klant.

Via WebAccess DMP van MCS en Advantech kan Cool Industries verbinding maken met de routers in de koelinstallaties. Maar Cool Industries gaat nog een stap verder. Zij kunnen via WebAccess DMP ook de machines overnemen en de koeltorens op afstand bedienen.

Maarten Wijffelaars, directeur van Cool Industries: “Voordat wij WebAccess DMP van MCS en Advantech gebruikten, konden wij niet remote inloggen op onze koelinstallaties. Nu hebben we op afstand toegang tot het hele systeem. Dat is gewoon goud waard. Het werkt heel stabiel en nu kan ik ook de slimme sensoren in de koeltorens beter gebruiken.

Productkwaliteit verbeteren en grondstoffen besparen

Door het remote beheer via WebAccess DMP krijgt Cool Industries direct een alarmering als waardes van de koeltorens bij de klant afwijken. Zo kunnen zij meteen hun klant benaderen en hen adviseren. Maarten vertelt: “Met het inzicht van remote monitoring kunnen klanten de kwaliteit van hun product verbeteren terwijl zij op grondstoffen besparen.

Cool Industries kan door het remote beheer ook nog meer service leveren aan hun klanten. Door de continue monitoring hoeven monteurs alleen langs te komen als er iets aan de hand is met de koelinstallatie. Zo blijft de bedrijfsvoering van de klant doorlopen en dat bespaart de klant veel geld.

Indrukwekkend eenvoudige implementatie platform

Inmiddels zijn er 14 installaties aangesloten op het WebAccess DMP platform. Maarten was onder de indruk van het gemak van de eenvoudige implementatie van WebAccess DMP. Hij vertelt: “Het is een software module in het modem, verder heb je niets aparts nodig. Ik hoef er niets voor te doen en het werkt feilloos. Ik zie echt een toekomst in remote beheer. Allereerst omdat je hierdoor een betere relatie krijgt met je klant. Ten tweede brengt het nieuwe verdienmodellen met zich mee doordat je een nieuwe onderstroom aan inkomsten hebt van monitoringsabonnementen. Het remote monitoren is gewoon een trend.”

Koelingseisen worden steeds hoger

Door de opwarming van de aarde wordt er ook veel verduurzaamd op het gebied van koelinstallaties. Zo verandert de keuze van de koeltechniek. Er treedt nu veelal een verschuiving op naar het gebruik van droogkoelers en adiabatische koelers.

Niet alleen het type koeling veranderd, ook de eis van koeling wordt steeds hoger doordat temperatuur steeds preciezer moet worden afgesteld in ruimtes. Verder verwacht Cool Industries in de toekomst ook Artificial Intelligence (AI) op de koelmachines toe te kunnen passen.

MEER WETEN

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor remote routerbeheer in jouw organisatie? Neem contact met ons op. Wij denken graag met je mee.