Bedreigde diersoorten wereldwijd beschermen met slimme LoRaWAN technologie

Bedreigde diersoorten wereldwijd beschermen met slimme LoRaWAN technologie | Value Added IoT distributie | MCS

Maar liefst 28% van alle plant- en diersoorten in de wereld wordt bedreigd. Hoe kan Internet of Things (IoT) hierbij helpen? Smart Parks is een ‘social enterprise’. Opgericht om natuurparken van technologie te voorzien om het aantal stroperijen terug te dringen. Zij combineren hun gedrevenheid voor natuurbescherming met hun passie voor technologie. LoRaWAN netwerken met slimme sensoren worden ingezet voor het beschermen van bedreigde diersoorten, mensen en het milieu.

ROBUUSTE KERLINK GATEWAYS ZIJN BESTAND TEGEN AFRIKAANSE CONDITIES

Smart Parks heeft projecten in Afrika, Europa, India en Zuid-Amerika. De afgelegen gebieden waar de natuurparken zich bevinden, hebben vaak geen 3G of 4G dekking. Daarom gebruiken zij LoRaWAN netwerken.

Low power en lange batterijduur zijn voor hen niet de enige voordelen van LoRa. “Met een beperkt aantal gateways kan een enorme oppervlakte bestreken worden. Daarnaast is de sensortechnologie makkelijk en goedkoop toe te passen“, aldus Laurens de Groot, mede-oprichter van Smart Parks.

De LoRaWAN gateways van Kerlink waren de eerste robuuste gateways die bestand zijn tegen de Afrikaanse condities. De data van de sensoren wordt volledig veilig en afgeschermd verwerkt. Hierdoor kunnen stropers en andere misbruikers hier niet bij komen.

Smart Parks: KLEINE STICHTING MET GROTE IMPACT

Smart Parks is een kleine stichting die op grote schaal impact heeft op het gebied van natuurbehoud. Mede dankzij hun technologie is, in de parken waar zij langer dan 2 jaar actief zijn, het aantal stroperijen naar nul gezakt. Daarnaast zijn er door het efficiëntere parkbeheer minder mensen betrokken bij de hele operatie. Dit is veiliger voor de dieren.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor LoRaWAN in jouw organisatie? Neem contact met ons op. Wij denken graag met je mee.