Snel en veilig 5G dataplatform

Snel en veilig 5G dataplatform | Value Added IoT distributie | MCS

AccessHub is een Nederlands bedrijf dat diensten aanbiedt op het gebied van communicatie en gegevensbeheer. Zij willen een sterk beveiligd platform ontwikkelen voor toekomstige digitale toepassingen.

Doel is industriële bedrijven te helpen om verschillende apparatuur veilig en gemakkelijk te verbinden met innovatieve 5G datagestuurde diensten en toepassingen.

5G voor databeveiliging en waarborging privacy

Dit onderzoek richt zich op het ontdekken en benutten van de mogelijkheden van 5G bij het ontwikkelen van innovatieve datagestuurde diensten. En het doorontwikkelen van camera- en sensorsystemen voor IoT-toepassingen.

Databeveiliging en de waarborging van privacy spelen hierbinnen een grote rol. Bedrijven die hun kwaliteit en productiviteit willen verbeteren, kosten willen besparen, of nieuwe digitale toepassingen willen ontwikkelen, lopen tegen de beperkingen aan van de huidige 4G-infrastructuur. Denk hierbij aan onvoldoende netwerkcapaciteit, de complexiteit van het aanpassen van bestaande systemen, of beveiligingsrisico’s.

AccessHub 5G use case met MCS in het Do IoT Fieldab

Krachtig en veilig AI-platform

Het doel van dit project is het ontwikkelen van EdgeGate. Dit is een krachtig, veilig en kostenefficiënt platform voor verschillende AI (kunstmatige intelligentie) toepassingen: Machine Learning, Internet of Things en Blockchaintechnologie.

De haalbaarheidsstudie moet alle voordelen van het 5G-netwerk ten volle benutten. Van grote bandbreedte tot ultrakorte reactietijd. De 5G-faciliteiten van Do IoT Fieldlab faciliteren de diverse tests. Onder meer het tot stand brengen van veilige, draadloze verbindingen en het onderzoeken van de benodigde softwareontwikkelingen.

MCS is partner in dit project samen met Edgeway, SmarDTV, Alpha Z Technologies, TNO en SURF.

Eenvoudiger IoT-oplossingen ontwikkelen en beheren

Uiteindelijk maken de nieuwe toepassingen het in de toekomst eenvoudiger om IoT-oplossingen te ontwikkelen, verbinden en beheren. Dit is relevant voor onder andere gemeenten, de logistieke sector, productiebedrijven en organisaties die gebruikmaken van camera- en sensornetwerken.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Kansen voor West programma (dat zich richt op het bevorderen van de concurrentiekracht van West-Nederland).