Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie | Value Added IoT distributie | MCS

Kunstmatige intelligentie of Artificial Intelligence (AI) is een ruim begrip. Het kan het beste omschreven worden als het vermogen van een systeem om externe gegevens/data correct te interpreteren, om van deze gegevens te leren en om deze lessen te gebruiken om specifieke doelen en taken te bereiken door flexibele aanpassing.

Edge AI versus Cloud AI

Artificial Intelligence is bezig aan een grote opmars. De grote ‘Cloud tech bedrijven’ maken ons ongevraagd en automatisch onderdeel van hun ‘Cloud AI’. Onze persoonlijke, maar ook machine data wordt gebruikt voor het slimmer maken van allerlei zaken.

De grote ‘Cloud Tech’ bedrijven gebruiken deze gratis data om daar zelf uiteindelijk ‘slimme betaaldiensten’ overheen te leggen. Schending van privacy en andere tegengeluiden zijn steeds vaker te horen over deze ontwikkeling.

In tegenstelling tot de ‘Cloud AI’ van het afgelopen decennium, waarbij tijdrovende data-analyseprojecten in dure cloud omgevingen werden uitgevoerd, zien we nu een toename van lichtgewicht AI-toepassingen die lokaal worden uitgevoerd. Dit noemen we ‘Edge AI’.

Voordelen Edge AI

‘Edge AI’ heeft grote voordelen voor het bedrijfsleven vergeleken bij ‘Cloud AI’. De voordelen van deze vorm van kunstmatige intelligentie zitten in 4 facetten, namelijk:

  • Duurzamer: je kunt jouw bestaande hardware blijven gebruiken (zoals IP-camera’s);
  • Goedkoper: geen verborgen cloud kosten;
  • Veiliger (privacy gewaarborgd): geen privacy problemen omdat we AI lokaal draaien;
  • Sneller: gegevens worden verwerkt in de gateway.

MCS levert EDGE AI Gateways met specifieke toepassingen voor verschillende segmenten.

Toepassingen kunstmatige intelligentie

Er zijn tal van AI toepassingen mogelijk. Denk aan bijvoorbeeld:

Video

In deze korte video zie je hoe je kunstmatige intelligentie eenvoudig toevoegt aan bestaande apparaten. En welke diverse mogelijkheden dit biedt voor organisaties.

Whitepaper

In deze whitepaper ontdek je hoe de architectuur van ‘Edge AI’ eruit ziet en gaan wij dieper in op de vele voordelen. Daarnaast leer je meer over toepassingen en het proces om nieuwe ‘Edge AI’ innovaties te creëren die onmiddellijke waarde opleveren voor jouw bedrijf.  

Vraag whitepaper aan