MCS wordt distributeur van Druid’s Raemis™ technology platform voor private LTE en 5G netwerken in de Benelux

MCS wordt distributeur van Druid’s Raemis™ technology platform voor private LTE en 5G netwerken in de Benelux | Value Added IoT distributie | MCS

Sinds 2000 is Druid een wereldleider op het gebied van Private LTE en Private 5G SA (stand alone)-oplossingen. MCS slaat de handen ineen met deze Ierse leverancier en wordt distributeur van hun Raemis™ technologieplatform in de Benelux.

Druid Software is een toonaangevende leverancier van core-netwerkoplossingen waarmee bedrijven de volledige kracht van 5G en 4G kunnen benutten. Met een focus op prestaties, beveiliging en schaalbaarheid worden de oplossingen van Druid Software vertrouwd door bedrijven wereldwijd.

Het doel van deze samenwerking is het leveren van succesvolle Private LTE (4G) en 5G SA netwerken die naadloos integreren met missie- en bedrijfskritische communicatieprocessen van organisaties. De nadruk zal liggen op innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg, logistiek en industrie.

Het partnership ondersteunt MCS in haar streven om haar sterke positie als Private Netwerk-expert in Nederland  verder uit te breiden naar de Benelux en voorop te blijven lopen in nieuwe technologische IoT-ontwikkelingen. Op deze manier kan MCS haar partners blijven ondersteunen in de beste private netwerkoplossingen voor haar partners en klanten van deze partners. Met deze samenwerking bieden Druid en MCS een gezamenlijke oplossing voor organisaties die de hoogste eisen stellen aan betrouwbaarheid, veiligheid en flexibiliteit.

Datacommunicatie van hoge kwaliteit

Draadloze netwerken zijn onmisbaar voor primaire processen. Waar deze netwerken voorheen alleen werden gebruikt voor de mobiele bereikbaarheid van medewerkers, bieden Private LTE en Private 5G SA ook de mogelijkheid om vergaande IoT-oplossingen te ondersteunen en zal 5G SA een serieus alternatief zijn voor bedrade netwerken.

Het is van belang dat deze bedrijf kritische processen over een afgeschermd en veilig netwerk lopen. Een private netwerk voldoet aan deze hoge eisen en is daarnaast schaalbaar. Met een Private LTE of 5G-netwerk is er één oplossing die voorziet in de communicatie- en verbindingsbehoefte van organisaties. Zonder beïnvloeding van externe storingsbronnen.

Samenwerken is succes

Bas Piek, directeur van MCS, over de samenwerking: “Met Druid Raemis private core software hebben wij als MCS ons portfolio voor private netwerken compleet gemaakt. Deze uiterst betrouwbare Ierse softwareleverancier heeft al jaren een uitstekende reputatie voor het leveren van veilige en betrouwbare private core netwerken. MCS levert al meer dan 20 jaar private netwerken en is in Nederland de value add distributeur voor Private GSM, LTE en 5G-netwerken. Wij zien de samenwerking als mooie kans om voor onze partners en hun klanten topkwaliteit Europese software te leveren voor mission en business critical netwerken.

Ken Hatton, Druid’s channel manager voor Nederland, over de samenwerking: “We zijn verheugd om samen te werken met een bedrijf dat zo’n uitgebreide geschiedenis heeft in private netwerken. MCS is één van de weinige bedrijven die kan zeggen dat ze al langer dan Druid actief zijn in de private netwerkindustrie, en startte 3 jaar voor ons in 1997. Ons platform Raemis zal MCS in staat stellen om gebruik te maken van hun uitgebreide ervaring om hun klanten de meest betrouwbare, geavanceerde private netwerkoplossingen aan te bieden met functies zoals enterprise slicing, gedistribueerd netwerkbeheer en WiFi-integratie.

Over Druid

Sinds 2000 is het Ierse Druid Software leverancier van ‘core’ mobiel netwerk software oplossingen voor Private 5G SA en Private LTE. De oplossingen zijn gebouwd op het Raemis™ technologie-platform. Raemis™ is een set van mobiele software die oorspronkelijk door de ingenieurs van Druid werd ontwikkeld en geoptimaliseerd voor zakelijke toepassingen.

Het Raemis™ platform maakt gebruik van 5G, 4G, 3G, 2G en WiFi radio’s van elke leverancier om standalone private netwerken te implementeren. Het biedt ook mogelijkheden om te integreren met mobiele netwerkoperatoren via standaard interfaces die toegang geven tot alle radiobronnen van deze operatoren.

www.druidsoftware.com

Over MCS

Complexe techniek simpel maken. Dat is onze missie. Zo kan iedereen zorgeloos gebruik maken van innovatieve IoT-oplossingen. En maken we sinds onze oprichting in 1997 het dagelijks werk en leven van mensen makkelijker, veiliger en duurzamer.

Dat doen wij door samen te werken met zorgvuldig gekozen partners. Wij ondersteunen hen in het opzetten en leveren van succesvolle Managed loT-oplossingen en veilige private netwerken. Op die manier wordt onze jarenlange vakkennis verbonden met de kennis van partners in veel verschillende sectoren. Ook bieden wij de benodigde hardware en softwarecomponenten voor deze netwerken.