MCS en Nokia ondersteunen The Ocean Cleanup met draadloze 4G-connectiviteit om oceanen van plastic te ontdoen

MCS en Nokia ondersteunen The Ocean Cleanup met draadloze 4G-connectiviteit om oceanen van plastic te ontdoen | Value Added IoT distributie | MCS

Nokia heeft vandaag aangekondigd dat het samen met MCS draadloze privé-connectiviteit, netwerkapparatuur en analyses gaat inzetten voor The Ocean Cleanup. Dit is het internationale non-profit project dat technologieën ontwikkelt en opschaalt om de oceanen van plastic te ontdoen.

Deze samenwerking is in lijn met Nokia’s verbeterde milieu-, sociale en governance strategie (ESG). Daarnaast sluit dit naadloos aan bij hun doel om de rol van technologie bij het bestrijden van klimaatverandering en het minimaliseren van milieueffecten te bevorderen.

Druk op het milieu verlichten via digitalisering en connectiviteit

Nokia richt zich op de rol die zijn producten spelen bij het oplossen van enkele van ’s werelds meest urgente uitdagingen.

Dit doen zij door connectiviteit en digitalisering te gebruiken om vastgelopen productiviteit te herstellen. Maar ook door inclusieve toegang tot kansen te bieden en de druk op het milieu en natuurlijke ecosystemen te verlichten. Volgens UNESCO is plastic afval goed voor 80% van alle zeevervuiling en belandt jaarlijks zo’n 8 tot 10 miljoen ton plastic in de oceaan.

Nokia Digital Automation Cloud voor The Ocean Cleanup in de Stille Oceaan

MCS is Nokia’s partner voor de distributie van Nokia Digital Automation Cloud (DAC) in de Benelux. Samen met Nokia hebben zij met succes de eerste draadloze private LTE (4G) oplossing van Nokia DAC ingezet voor de activiteiten van The Ocean Cleanup in het noorden van de Stille Oceaan. In een later stadium zullen er nog meer systemen worden ingezet.

High-end videoconnectiviteit met 4G voor betere navigatie

Nokia DAC is een high-performance, end-to-end draadloos private LTE (4G)-netwerk en edge computing platform. De LTE-connectiviteit, Nokia MX Industrial Edge (MXIE) en analytics zullen worden gebruikt voor diverse toepassingen.

Een voorbeeld hiervan is high-end videoconnectiviteit via 4G-technologie. Zo worden de werkzaamheden van The Ocean Cleanup ondersteund met navigeren tijdens het verzamelen van plastic in de Great Pacific Garbage Patch.

Technologie voor duurzaamheid en het behoud van de natuur

5G, private draadloze netwerken, edge computing, sensoren, analyses gebaseerd op kunstmatige intelligentie, drones. Deze en andere geavanceerde technologieën zullen een steeds crucialere rol spelen bij de ondersteuning van het behoud en de duurzaamheid van onze natuurlijke omgeving.

Dit komt omdat deze technologieën direct continue, actuele informatie verstrekken over de status van het milieu, zowel op het land als in de zee. De samenwerking met The Ocean Cleanup biedt de mogelijkheid om die rol verder te verkennen.

Nokia en MCS over de samenwerking voor dit bijzondere project

Bas Piek, commercieel directeur van MCS, over de samenwerking: “Wij zijn enorm trots op deze samenwerking. Op deze manier kunnen wij als MCS onze kennis en ervaring met private LTE en 5G-netwerken inzetten om de mooie en belangrijke doelstellingen van The Ocean Cleanup te kunnen ondersteunen.

Subho Mukherjee, hoofd duurzaamheid bij Nokia, over de samenwerking: “Via onze onderzeese optische vezelnetwerken, innovaties zoals akoestische sensortechnologie, milieumonitoring op afstand of private wireless kan – en zal – Nokia een belangrijke rol blijven spelen in het mariene milieu. Wij zijn er trots op dat wij The Ocean Cleanup steunen en ermee samenwerken, en kijken ernaar uit om te zien hoe onze technologie daadwerkelijk duurzame verandering kan stimuleren en kritieke natuurlijke hulpbronnen en leefgebieden kan helpen beschermen.

Stephan Litjens, Vice President Enterprise Campus Edge Solutions bij Nokia, over de samenwerking: “Bij Nokia geloven wij dat er geen groen is zonder digitaal, en dat wij via onze producten en oplossingen onze grootste positieve impact hebben op het leven van mensen en de planeet. Dit project is daar een goed voorbeeld van. Ons Nokia DAC private draadloze netwerk en Nokia MXIE edge computing-systeem zullen zorgen voor betrouwbare, kosteneffectieve spraak- en datacommunicatie tussen de twee schepen die betrokken zijn bij de schoonmaakoperatie. Met veilige dekking op open zee die ook video en analyse mogelijk maakt, verbetert deze oplossing de veiligheid van de werknemers en zorgt het voor een goede zichtbaarheid en verkenning van de opruimgebieden.

Over The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup is een internationaal non-profit project dat technologieën ontwikkelt en opschaalt om de wereldzeeën van plastic te ontdoen. Dit doel willen zij bereiken door een tweeledige aanpak: de instroom via rivieren indammen en opruimen wat zich al in de oceaan heeft opgehoopt.

Voor dat laatste ontwikkelt The Ocean Cleanup grootschalige systemen om het plastic efficiënt te concentreren en periodiek te verwijderen. Dit plastic wordt opgespoord en getraceerd via het chain of custody-model van DNV om de herkomst te certificeren wanneer het in nieuwe producten wordt gerecycled. Om de kraan in rivieren dicht te draaien, heeft The Ocean Cleanup een portfolio van Interceptor™-oplossingen ontwikkeld om rivierplastic tegen te houden en te verwijderen voordat het de oceaan bereikt.

The Ocean Cleanup is in 2013 opgericht door Boyan Slat en heeft inmiddels een breed multidisciplinair team van ongeveer 140 mensen in dienst. De stichting is gevestigd in Rotterdam, Nederland, en Kuala Lumpur, Maleisië.

www.theoceancleanup.com

Over Nokia

Bij Nokia creëren wij technologie die de wereld helpt samen te werken. Als innovatieleider in B2B-technologieën pionieren wij met netwerken die voelen, denken en handelen door gebruik te maken van ons werk op het gebied van mobiele, vaste en cloudnetwerken. Daarnaast creëren wij waarde met intellectueel eigendom en langetermijn onderzoek, onder leiding van het bekroonde Nokia Bell Labs.

Service providers, bedrijven en partners wereldwijd vertrouwen op Nokia om vandaag veilige, betrouwbare en duurzame netwerken te leveren – en werken met ons samen om de digitale diensten en toepassingen van de toekomst te creëren.

www.nokia.com