MCS samenwerking Nokia Private 4G / LTE

MCS samenwerking Nokia Private 4G / LTE | Value Added IoT distributie | MCS

Nokia is fabrikant van mobiele netwerken en heeft met haar nieuwe Nokia Digital Automation Cloud (NDAC) de mogelijkheid om geavanceerde private netwerken te leveren. MCS levert private GSM en private IoT-netwerken aan klanten Nederland. Private LTE (4G) is voor alle partijen een logische ontwikkeling in de dienstverlening.

MCS

Nokia maakt realtime business critical toepassingen mogelijk

Nokia levert met NDAC een end-to-end draadloze netwerkoplossing. Het systeem is volledig cloud-managed en levert een lokaal, secure, edge-computing gebaseerd LTE (4G) netwerk welke realtime business critical toepassingen ondersteunt. Een aantal van deze toepassingen worden reeds door MCS ondersteund en geleverd.

MCS ziet in de Benelux-markt een logische ontwikkeling van pGSM naar pLTE ontstaan. Naast de vluchtige ontwikkeling in IoT-toepassingen waarbij een betrouwbaar en supersnel netwerk essentieel is, zien we ook veel sites die nu de stap maken van 2G naar 4G.

Behoefte stabiele draadloze dataverbindingen groeit

pGSM is traditioneel een veelgebruikte oplossing in combinatie met zorgtoepassingen. Nu deze steeds vaker volledig IP zijn en met apps worden geleverd zien we de behoefte aan stabiele draadloze dataverbindingen. Naast de zorgmarkt zien we ook een grote behoefte bij onze industriële partners aan een betrouwbaar IoT-netwerk. Klanten in de manufacturing, logistics en publieke sector kunnen nu ook gebruik maken van deze robuuste netwerktechniek.

MCS thuis in totaaloplossingen Industrial IoT

MCS levert producten en diensten voor IoT en private mobile netwerken. Klanten van MCS kunnen zo totaaloplossingen bieden in telecommunicatie en remote monitoring, logging en control. MCS ondersteunt met name mobiele technologie (2G, 3G, 4G en binnenkort 5G) alsmede LPWAN (LoRa, Sigfox)-netwerken.
Lang voordat Industriële Internet of Things (IIoT) een begrip werd, specialiseerde MCS zich in het (vaak draadloos) aansturen en monitoren van apparaten en dingen. Als system integrator heeft MCS zich als doel gesteld om haar business partners te faciliteren met de diverse bouwblokken, die IIoT bevat.

“Met onze oplossingen maken we het dagelijks werk en leven van mensen beter en leuker. Complexe techniek eenvoudig gemaakt. Met impact voor iedereen. Onze focusgebieden zijn industrie, healthcare, smart assets, smart buildings, energie en private IoT-netwerken”