NCT Integrations en MCS slaan handen ineen voor intensieve samenwerking op het gebied van Private LTE en 5G

NCT Integrations en MCS slaan handen ineen voor intensieve samenwerking op het gebied van Private LTE en 5G | Value Added IoT distributie | MCS

De twee zeer ambitieuze partners NCT Integrations en MCS gaan strategisch samenwerken met als doel nog meer zorgorganisaties kennis te laten maken met de mogelijkheden van Private LTE en 5G. Deze netwerktechnologieën zijn uitermate geschikt voor zorg- en bedrijfskritische processen en sluiten naadloos aan op de zorgdomotica-systemen van NCT Integrations.

Door deze samenwerking bouwt NCT Integrations verder aan haar missie om de zorg te ontzorgen met betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen. Voor MCS is het een belangrijke stap voorwaarts om hun bereik als private netwerk expert verder uit te breiden in deze sector.

Met dit partnership combineren NCT Integrations en MCS hun specialistische vak- en sectorkennis. Zo kunnen zij organisaties die Private LTE en 5G willen implementeren in hun (core) business nog beter van dienst zijn.

Datacommunicatie van hoge kwaliteit

Draadloze netwerken zijn onmisbaar voor primaire processen. Waar deze netwerken voorheen alleen werd gebruikt voor de mobiele bereikbaarheid van medewerkers, biedt Private LTE ook de mogelijkheid om data te ontsluiten via het netwerk. Hierdoor kan gebruik worden gemaakt van onder andere slimme sensoren, zorg apps en draagbare alarmering mogelijkheden.

Het is van belang dat deze bedrijfskritische processen over een afgeschermd en veilig netwerk lopen. Een Private LTE-netwerk voldoet aan deze hoge eisen en is daarnaast schaalbaar en futureproof (5G ready). Met een Private LTE-netwerk is er één oplossing die voorziet in de communicatie- en verbindingsbehoefte van zorgorganisaties, zonder beïnvloeding van externe storingsbronnen.

Samenwerken is succes

Marc Vekemans, Business Unit Manager pLTE bij MCS, over de samenwerking: “Wij zijn heel blij om deze intensieve samenwerking aan te gaan met NCT Integrations. Al 20 jaar brengen zij relevante zorgoplossingen met een specialisatie in A-tot-Z-begeleiding bij het implementeren van zorgdomotica. Door deze oplossingen te ontsluiten op de betrouwbare private netwerken van MCS ontstaat een maatwerkoplossing die rekening houdt met de wensen van de eindklant. Door gebruik te maken van onze kennis en operationele ondersteuning op het gebied van private netwerken, blijft er voor NCT Integrations meer tijd over om te focussen op hun klanten en (zorg)uitdagingen.

Remco de Neef, Directeur NCT Integrations, over de samenwerking: “Wij kijken ernaar uit om samen te werken met MCS! Onze focus ligt altijd op het leveren van waarde en het vooruitkijken naar wat de zorg nodig heeft. Deze samenwerking geeft ons de kans om tegemoet te komen aan de toenemende behoefte aan veilige, betrouwbare en snelle verbindingen in de gezondheidszorg.”

Over NCT Integrations

Als systeemintegrator heeft NCT Integrations een bewezen staat van dienst op het gebied van succesvolle implementaties van zorgtechnologie. Onze expertise omvat het integreren van systemen en het leveren van op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij de specifieke behoeften van zorginstellingen.

Bij NCT is het onze missie om de levenskwaliteit van cliënten en bewoners te verbeteren, en het werk van zorgprofessionals te vereenvoudigen door middel van technologische middelen. We streven ernaar om zorginstellingen proactief te ondersteunen bij het maken van keuzes op het gebied van zorgcommunicatie, zorgalarmering, zorg- en dienstenplanning, registratie van zorg en diensten, en zorgdomotica-oplossingen. We zijn niet alleen een leverancier, maar ook een (proces)partner. We blijven voortdurend informatie verzamelen van innovators, ontwikkelaars, producenten en zorgprofessionals, en trainen onze medewerkers om deze kwaliteit te waarborgen.

www.nct-groep.nl

Over MCS

Complexe techniek simpel maken. Dat is onze missie. Zo kan iedereen zorgeloos gebruik maken van innovatieve IoT-oplossingen. En maken we sinds onze oprichting in 1997 het dagelijks werk en leven van mensen makkelijker, veiliger en duurzamer.

Dat doen wij door samen te werken met zorgvuldig gekozen partners. Wij ondersteunen hen in het opzetten en leveren van succesvolle Managed loT-oplossingen en veilige Private netwerken. Op die manier wordt onze jarenlange vakkennis verbonden met de kennis van partners in veel verschillende sectoren. Ook bieden wij de benodigde hardware en softwarecomponenten voor deze netwerken.