Hertek sluit strategisch Private LTE partnerschap met MCS

Hertek sluit strategisch Private LTE partnerschap met MCS | Value Added IoT distributie | MCS

Al jaren zijn Hertek en MCS volwaardige partners in het uitrollen en opleveren van succesvolle private netwerken bij diverse klanten in de zorgsector.

Hertek en MCS gaan dit partnerschap verder intensiveren door strategisch samen te werken met als doel succesvol Private LTE (4G) netwerken op te leveren die naadloos integreren met de primaire zorgprocessen en de daarbij behorende hardware van Sonevo.

MCS

De basis voor deze samenwerking is een gedeelde visie op loT-innovaties die van grote invloed (gaan) zijn op organisaties. Met dit partnerschap bieden Hertek en MCS een gezamenlijke oplossing voor zorgorganisaties die de hoogste eisen stellen aan betrouwbaarheid, veiligheid en flexibiliteit.

MCS

Hertek en MCS sluiten strategisch partnerschap 2020

Van links naar rechts: Bart van Neer – Business Unit Manager Hertek Care, Sjoerd Custers – Product Development Manager Hertek, Bas Piek – Commercieel directeur MCS & Ashwin van der Waal – Product Specialist Industrial IoT MCS

Private LTE optimaal voor zorgdomotica

In de zorgsector lopen kritische primaire processen vaak over een draadloos netwerk. De smartphones van zorgmedewerkers, voorzien van alarm, sensor en ECD-apps, zijn daarvan een voorbeeld. Het is daarom vanzelfsprekend dat dit netwerk uitermate betrouwbaar, veilig en onafhankelijk moet zijn. Een Private LTE netwerk voorziet in deze behoeften en biedt daarnaast een ruime bandbreedte, een groot draadloos bereik en schaalbaarheid. Met een Private LTE netwerk is er één oplossing die voorziet in de communicatie- en verbindingsbehoefte van zorgorganisaties, zonder beïnvloeding van externe storingsbronnen.

Private LTE-techniek uitgelegd

Een Private LTE (4G) oplossing werkt hetzelfde als de publieke 4G netwerken, maar bouwt een volledig afgeschermd privé netwerk op in een gebouw. Be­drijfscontinuïteit is hierdoor altijd gegarandeerd. Organisaties bepalen zelf wie toegang heeft tot het netwerk en zijn volledig onafhankelijk van de publieke netwerken. Organisaties zijn altijd bereikbaar, óók als het publieke 4G netwerk niet meer functioneert. Een Private LTE netwerk is dus veilig en betrouwbaar en verstuurt spraak en data (met 4G snelheid) over het netwerk. Daarnaast is het netwerk volledig in te richten naar de wensen van de gebruiker en toekomstbestendig omdat het voorbereid is op de 5G-verbinding.

Over Hertek

Hertek Care, onderdeel van de Hertek Groep, garandeert al ruim 25 jaar veiligheid en welzijn voor mensen in de zorg. Hertek Care adviseert, implementeert en begeleid, met al haar expertise, klantgerichte zorgtechnologie en -domotica ter ondersteuning van cliënten, zorgmedewerkers en zorgprocessen. Met het innovatieve Sonevo zorgdomoticaplatform zorgen we voor een veilige en prettige leef- en werkomgeving voor mensen in de zorg. Het merkonafhankelijke Sonevo platform integreert naadloos met diverse systemen en staat in verbinding met alle zorgdomotica- en communicatiesystemen en aanverwante diensten binnen een zorgorganisatie.

Over MCS

Complexe techniek simpel maken. Dat is onze missie. Zo kan iedereen zorgeloos gebruik maken van innovatieve IoT-oplossingen. En maken we sinds onze oprichting in 1997 het dagelijks werk en leven van mensen makkelijker, veiliger en duurzamer. Dat doen wij door samen te werken met zorgvuldig gekozen partners. Wij ondersteunen hen in het opzetten en leveren van succesvolle Managed loT-oplossingen en veilige Private netwerken. Op die manier wordt onze jarenlange vakkennis verbonden met de kennis van partners in veel verschillende sectoren. Ook bieden wij de benodigde hardware en softwarecomponenten voor deze netwerken.