5G routers/gateways

5G routers/gateways | Pushing the limits of communication technology | MCS

MCS heeft het compleetste assortiment mobiele routers (2G/GPRS routers, 3G/UMTS routers, 4G/LTE routers, 5G routers) met een oplossing voor elke toepassing op het gebied van machine-to-machine (M2M) of Internet of Things (IoT).

MCS is Value Added distributeur voor mobiele routers

Honderden tevreden zakelijke klanten in allerlei sectoren vertrouwen op de router producten die wij in de loop van de jaren geleverd hebben.
MCS levert vooral modulaire mobiele routers, dat wil zeggen dat de mobiele router eenvoudig uit te breiden is met diverse hardware extensies, zoals RS232, Mbus, WiFi, extra ethernetpoorten, RS485, CANbus etc. De routers worden daarom voor vele verschillende toepassingen ingezet.

Nagenoeg al onze mobiele routers kunnen beheerd worden voor:

MCS support / EDGE computing

Steeds meer mobiele routers ondersteunen zogenaamde EDGE computing technology. Daarmee is het mogelijk om software applicaties in de routers te draaien met als belangrijkste doel:

  • protocol conversie van ‘machinetaal’ naar IoT taal. Voorbeeld CANBUS of MBUS naar MQTT protocol of IP-communicatie
  • data-overdracht naar centrale computer te minimaliseren door lokaal in de router reeds analyses te doen
  • MCS levert ook IoT gateways. Deze zijn specifiek ontwikkeld om makkelijke, plug & play IoT connectiviteit te realiseren met een specifiek apparaat (terwijl mobiele routers in het algemeen ingezet worden als onderdeel van een IP-netwerk).

MCS support engineers en eigen SW ontwikkelaars zijn expert in EDGE computing technologie. Je kunt je SW applicatie door ons laten ontwikkelen en/of een maatcursus afnemen teneinde zelf een SW programma in de router te schrijven. Informeer naar de mogelijkheden bij je contactpersoon.