Gastcollege op de meest inspirerende opleiding van Rotterdam!

Gastcollege op de meest inspirerende opleiding van Rotterdam! | Pushing the limits of communication technology | MCS

| Jan van Rossum

De inspiratie begint al bij de ontvangst. Eén van de hallen op het RDM terrein waar vroeger de schepen werden gemaakt om de wereld te ontdekken. Een bron van innovativiteit en pioneerschap. Ook nu bruist het in die hallen van ondernemerschap met allerlei innovatieve bedrijven en maker spaces. Het is gewoon een voorrecht om hier aan bij te mogen dragen in de vorm van een gastcollege voor de opleiding IoT en ICT van de Hogeschool Rotterdam.

Onze IoT-kennis delen met enthousiaste studenten

Een IoT-opleiding die precies past bij de IoT (Internet of Things) projecten die wij dagelijks uitvoeren bij MCS. Daarom is de samenwerking ook zo leuk. En kunnen wij vol enthousiasme onze kennis en inzichten uitwisselen met de docenten van de opleiding.
Vanuit die samenwerking kwam de behoefte aan een verdieping op de te gebruiken netwerktechnologieën bij IoT-oplossingen. Welke zijn er beschikbaar met welke eigenschappen? En wanneer gebruik je welk netwerk en wanneer vooral niet?
MCS geeft gastcollege op Hogeschool Rotterdam over netwerktechnologieën
Het lokaal nodigt al direct uit tot creativiteit met prachtige apparatuur die beschikbaar is voor de studenten. Een wand met gereedschap, 3D-printers, snijmachines en allerlei ander geweldig spul voor de makers.
De creativiteit kwam ook terug in de interactie met de groep. Met mooie inspirerende antwoorden op de use cases die we hebben besproken: “Maar je kunt toch ook direct die lamp aansturen? Dat hoeft toch niet allemaal via de cloud?” of “Kun je dan niet beter ook de ramen automatisch laten opengaan als de CO2-waarde te hoog is?”. Superrelevante antwoorden van betrokken studenten.

Studenten met passie voor het vak

Het mooiste was eigenlijk de reactie na de les. Leuk al die theorie, maar of de studenten ook de producten die ik had meegenomen even mogen vasthouden en bekijken. Sterker nog, mogen we ze niet even openmaken? Dat zijn de echte liefhebbers! Studenten met de juiste opleiding, met passie voor het vak, straks klaar om de mooiste oplossingen te bedenken voor de inspirerende wereld van IoT.
Dank voor de gelegenheid voor het gastcollege en veel succes met de opleiding!

Meer weten

Wil jij ook meer weten over de verschillende LPWAN netwerktechnologieën? In onze LPWAN whitepaper maken we een vergelijking van de belangrijkste Internet of Things netwerken op basis van LPWAN-technologie, zowel Private als publieke IoT-netwerken. In deze whitepaper ontdek je alles over de verschillende type IoT-netwerken en LPWAN-technologie. Daarmee krijg je inzicht hoe je de juiste technologie kiest. Ook vind je er een stappenplan om IoT-projecten uit te rollen.

VRAAG DE WHITEPAPER AAN