MCS en het coronaproof enthousiast maken van 400 HBO-studenten

MCS en het coronaproof enthousiast maken van 400 HBO-studenten | Pushing the limits of communication technology | MCS

| Jan van Rossum

Studenten zijn immens belangrijk. De ontwikkeling en de continuïteit van de maatschappij begint bij goed onderwijs. Maar ook voor bedrijven bieden studenten een unieke kans. Om in contact te blijven met nieuwe ontwikkelingen en nieuwe inzichten. Het houdt je creatief en scherp. Wij geven daarom graag invulling aan één van onze kernwaarden. Namelijk om een aantrekkelijke werkgever te zijn voor jong talent. Maar hoe spreek je 400 studenten in coronatijd? Ik ging de uitdaging aan!

Meet and greets in virtuele wachtkamers

De Hogeschool Rotterdam heeft dit onlangs fantastisch mogelijk gemaakt via MS Teams. Vooraf moest ik aangeven wat ons bedrijfsprofiel is, waar we naar op zoek zijn en voor welke studies dat interessant is. Vervolgens is er een dagdeel ingeruimd waar ik in een soort virtuele MS Teams wachtkamer werd gezet. En dan maar hopen dat er iemand in je kamer komt. In drie verschillende rondes hebben studenten zich op kunnen geven voor de ‘meet and greets’ met de bedrijven. Zij werden op gezette tijden automatisch ingeboekt in de virtuele wachtkamers. Het deed me een beetje denken aan de “love caravan” van Robert ten Brink. Daar weet je ook niet precies wat er gaat komen en wie je tegenover je krijgt.

De vrijmarkt van gewilde studenten en gehaaide recruiters

Maar ik moet zeggen dat het werkelijk een erg leuke en succesvolle formule is! De eerste minuten druppelden er direct al bijna tien studenten binnen. Je vertelt een enthousiast verhaal en vervolgens ontstaat er leuke interactie. En voor je het weet, is het alweer afgelopen en wordt iedereen er automatisch uitgekickt. Klaar voor de volgende ronde! Wel even opletten dat ik mijn contactgegevens deel in de chat. Anders ben je verloren in de vrijmarkt van gewilde studenten en gehaaide recruiters.

Een enthousiaste stagiair versterkt ons team

En dan…geduld. Wat is er de afgelopen 45 minuten in de MS Teams rollercoaster gebeurd? Wie heb ik allemaal gesproken? Kwam ons prachtige werkveld eigenlijk wel goed over op deze wijze? Al vrij snel wordt mijn geduld beloond. De reacties stromen per email binnen. Enthousiaste studenten waar we in een één op één gesprek verder kunnen aftasten of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Een pluim voor de Hogeschool Rotterdam voor de succesvolle organisatie van dit event. Een prachtige manier om in deze tijden coronaproof in contact te komen met 400 studenten. En met succes! Een stagiair komt negen weken ons team versterken. Om samen met onze experts mee te denken en samen te werken aan onze IoT-projecten.