MCS en de Indumation dagen

MCS en de Indumation dagen | Pushing the limits of communication technology | MCS

| Filip Coenen

Al gehoord van Indumation? Ze noemen zich het Tomorrowland van de industriële innovatie en productieautomatisering. Of het Benelux-Mekka van technologie op het gebied van automatisering. Waarom? Omdat dit de 2-jaarlijkse hoogmis is van de industriële automatisering, digitalisering en technologische innovaties. Als er iets nieuws op de markt is, kan je het hier komen bewonderen.

De 5e editie van Indumation.be, ondertussen ook de grootste technologiebeurs van België, is dé manier om mensen uit verschillende afdelingen gratis, op een efficiënte en snelle manier onder te dompelen in de nieuwste evoluties omtrent industrieel automatiseren, digitaliseren en innoveren. Smart, Connected & Integrated Industry, dat is waar uw organisatie morgen voor moet tekenen! Dus is één groot technologie-event de geknipte manier om de sleutelfiguren binnen uw productie met de neus in dezelfde richting te krijgen.

Zo ging MCS op bezoek bij enkele klanten zoals Siemens, Beckhoff en Schneider Electrics.

Bij Siemens ligt de focus op ‘Digital Enterprise – Implement now’. Hun doel is om bij bedrijven in de maak en procesindustrie de productie efficiënter en flexiebeler te maken, verkorten van de marktbevoorradingstijden, het verhogen van de kwaliteit en verbeteren van de IT-beveiliging. MCS zorgt zo voor SMS oplossingen en GSM communicatie bij hun afdeling Fire Protection. Bij de afdeling Traffic zorgen we ook voor gsm-oplossingen en de nodige antennes.

Bij Beckhoff kan je terecht voor hun ‘New automation technology’. Dit staat voor een universele en open besturings-en automatiseringsoplossingen die wereldwijd in een grote verscheidenheid van verschillende toepassingen worden gebruikt, gaande van CNC-gestuurde werktuigmachines tot intelligente gebouwautomatisering. MCS levert zo GSM modems aan Beckhoff om hun PLC’s te laten sms’en. Daarnaast hebben we een project opgestart om Lora/Sigfox te koppelen aan hun PLC’s.

Schneider Electric leidt de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering in woningen, gebouwen, datacenter, infrastructuren en industrieën. Ze zijn de onbetwistbare leider in energiebeheer en in automatiseringssystemen. Schneider gebruikt onder andere onze 4G router Advantech/Conel UR5i V2 Full, die ze opgenomen hebben in hun water network management syteem. Deze industriële router vormt een vitaal onderdeel van de cloud connectie. #trots. #Kanjederouterspotten