MCS en de ingenieuze Interceptor

MCS en de ingenieuze Interceptor | Pushing the limits of communication technology | MCS

| Caroline Stolk

Vrijdag 22 november organiseerde MCS op het kantoor in Rotterdam weer een inspirerende kennissessie. Deze had als onderwerp Meten = Weten en ging over antennes en mobiele verbindingen. Wij hadden een fantastische afsluiting van deze kennissessie voor de deelnemers: een exclusieve rondleiding op de Interceptor van The Ocean Cleanup.

MCS

Deze toepassing is het nieuwste project van The Ocean Cleanup waarmee zij de 1000 meest vervuilde rivieren van plastic willen ontdoen. De Interceptor ligt voor korte tijd in de Leuvehaven in Rotterdam. Begin volgend jaar gaat hij naar de Dominicaanse Republiek om daar de plasticvervuiling tegen te gaan.

Binnenin de Interceptor.

De deelnemers kregen een uitgebreide rondleiding van Maarten van Berkel, data architect bij The Ocean Cleanup. Zo kregen zij een gedetailleerde uitleg over hoe het plastic uit de rivier wordt gehaald en via de transportband in de containers wordt verzameld. Als alle 6 containers vol zijn, is het totale gewicht maar liefst 10.000 kilo! De Interceptor werkt voor 100% op zonne-energie; hij wekt dus zijn eigen, groene energie op en slaat de overtollige energie op zodat deze op een later moment weer kan worden gebruikt.

Alle deelnemers, Maarten van Berkel (The Ocean Cleanup) en Tjeerd Huitema (Poynting), bedankt voor deze geslaagde dag!