MCS en de Private LTE première

MCS en de Private LTE première | Value Added IoT distributie | MCS

| Marc Vekemans

Eind september was het eindelijk zo ver: het eerste fysieke MCS event op ons hoofdkantoor in Rotterdam in ruim 3 jaar! De eer was aan onze private netwerk partners om in Rotterdam verwelkomd te worden voor 2 diepgaande sessies over Private LTE.

Het was heerlijk om een zaal te hebben vol energieke partners die je uitdagen, motiveren en inspireren. Daar doen wij het voor!

Vandaag verkopen wat morgen pas beschikbaar is

De hele dag stond in het teken van private netwerken. Een belangrijk onderwerp was waarom je vandaag al kan verkopen wat morgen pas beschikbaar is. Samen met onze partners Druid en Baicells organiseerden wij een informatie en technische sessie over Private LTE.

Naast deze kennissessies was er ook voldoende ruimte om met elkaar te netwerken. We kijken terug op een zeer geslaagde dag!

MCS organiseerde samen met Baicells en Druid een partnerevent over Private LTE en 5G.

Huidige marktsituatie, techniek en mogelijkheden

MCS’er Bas Piek trapte de dag af met een schets van de huidige marktsituatie. Daarin kwam ook de stand van zaken rondom de mogelijke uitrol van (Private) 5G aan bod.

Daarna werd het stokje over gegeven aan Baicells en Druid om de genodigden mee te nemen in de techniek en mogelijkheden van Private LTE. Tijdens hun live demo’s stond onze engineer Wim Masselink klaar om support te geven.

Combinatie van Druid en Baicells is winnend

Wanneer aan mij gevraagd zou worden wat het meest inspirerende onderwerp van de dag is geweest, zou ik zeggen de winnende combinatie Druid-Baicells. Om een paar voorbeelden te noemen:

Vandaag anticiperen op de toekomst

Met de Druid 4G/5G core en de 4G/5G zenders van Baicells is het vandaag al mogelijk om te anticiperen op de komst van private 5G. Je bouwt nu een pLTE-netwerk. Wil je later het netwerk verrijken met 5G, bijvoorbeeld omdat je op een bepaald gedeelte van je gebouw ultra lage latency nodig hebt of veel meer capaciteit? Dan hang je er gewoon een 5G-zender van Baicells bij.

Uiterst nauwkeurige positiebepaling voor Private 5G

Zowel de Druid core als de Baicells zenders ondersteunen LMF. Dit maakt het mogelijk om op de centimeter nauwkeurige positiebepaling uit te voeren met de komst van private 5G.,

Evenaar het succes van mensen die jou al voorgingen

De combinatie Baicells-Druid is al erg succesvol in veel landen buiten Nederland. En dat geeft veel vertrouwen!

Tijdens de partnerdag is maar weer gebleken dat er niets op kan tegen een zaal met partners die met je willen samenwerken. Om uiteindelijk succesvol te blijven of te worden bij de eindklanten die zij op hun beurt adviseren en servicen. Op naar een mooie samenwerking voor een innovatieve 5G-toekomst!

Meer weten

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van Private LTE en 5G voor jouw organisatie? Neem dan contact op met mij of met ons verkoopteam. Wij kunnen je alles vertellen wat je over deze technologieën wil weten en de opties met je doornemen.